Porodici malog Arčija rečeno da će dečak biti isključen sa aparata za održavanje u životu u subotu

Dečak je bio u komi otkako ga je majka pronašla onesvešćenog u aprilu

  • 3
Archie Battersbee Foto: Profimedia/PA Images / Alamy

Porodici Arčija Batersbija je rečeno da će dečaka isključiti sa aparata za održavanje u životu u subotu u 10 sati, prenosi Mirror.

Ova vest dolazi nakon što je Arčijeva porodica izgubila u svom poslednjem pravnom pokušaju da ga prebace iz bolnice u dom da umre, iako nameravaju da nastave svoje napore u Evropskom sudu za ljudska prava.

Roditelji 12-godišnjaka, Holi Dens i Pol Batersbi, koji su razdvojeni, ali oboje žive u Sautendu u Eseksu, podneli su zahtev Apelacionom sudu danas nakon što su izgubili u postupku Višeg suda da ga premesti u dom pre nego što ga isključe sa aparata.

Apelacioni sud je danas nešto posle 18.30 potvrdio da je odobrenje žalbe odbijeno.

Porodici dečaka je sada rečeno da će njegova terapija za održavanje života biti povučena od 10 sati ujutru u subotu, objavila je večeras grupa iz kampanje Christian Concern.

Kao odgovor, Barts Health NHS Trust je rekao da je njegov stav ostao isti u smislu da neće biti napravljene nikakve promene u Arčijevoj nezi "dok se ne reše nerešena pravna pitanja".

Njegovi roditelji su vodili dugu pravnu bitku, koja je na kraju propala u sredu kada je Evropski sud za ljudska prava odbio da interveniše.

Njihov fokus je zatim prebačen na pokušaj da njihovog sina premeste u dom, ali je jutros u presudi Višeg suda, Džastis Teis zaključila da nije u najboljem Arčijevom interesu da bude premešten.

Dečak je bio u komi otkako ga je majka pronašla onesvešćenog u aprilu i održava se u životu kombinacijom medicinskih intervencija, uključujući ventilaciju i lečenje lekovima, u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Vajtčepelu, u istočnom Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Boki

    6. avgust 2022 | 06:31

    Evropski sud za ljudska prava,ime im je suprotno odluci?Oni odlucuju ko ce da zivi?????

  • 🤲

    6. avgust 2022 | 00:38

    Запад и демократија..

  • !

    6. avgust 2022 | 08:47

    Sta se oni uopste pitaju zar roditelji nemogu da ga ostave tako koliko god oni zele … uostalom sto ga ne prebace u drugu bolicu ili drzavu ako su ovi tolike barabe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA