≫ 

Pucnjava u Meksiku: Posle sukoba u zatvoru stradalo 11 osoba

Los Čapos, članovi zloglasnog kartela Sinaloa koji je ranije predvodio Hoakin "El Čapo" Guzman i lokalna grupa Los Meksikles, sukobili su se u zatvoru juče popodne

  • 0
Meksiko policija Foto: Pixabay

Najmanje 11 osoba, uglavnom civila, poginulo je u neredima i pucnjavi koje je izazvao sukob u zatvoru između članova dva rivalska kartela u meksičkom pograničnom gradu Huarezu, saopštile su danas vlasti.

Los Čapos, članovi zloglasnog kartela Sinaloa koji je ranije predvodio Hoakin "El Čapo" Guzman i lokalna grupa Los Meksikles, sukobili su se u zatvoru juče popodne, rekao je zamenik ministra bezbednosti Rikardo Mehia, preneo je Rojters.

Potom su izbili neredi, u kojima su dve osobe poginule, a četiri zadobile prostrelne rane, rekao je Mehia na konferenciji za novinare na kojoj je govorio zajedno sa predsednikom Meksika Andresom Manuelom Lopezom Obradorom.

Dodao je da još 16 osoba povređeno u sukobima, dok zvaničnici za sada nisu saopštili šta je bio uzrok sukoba.

Nakon nereda Meksiklesi su divljali gradom i ubili devet civila, saopštile su vlasti.

Lokalna policija je jutros uz pomoć vojske i Nacionalne garde uhapsila šest navodnih pripadnika Meksiklesa, rekao je Mehia.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA