≫ 

Erdogan ponudio Zelenskom sastanak sa Putinom u Turskoj: Otkrio je i o čemu se pričalo u Ukrajini

Erdogan je rekao da planira da razgovara o situaciji u nuklearki Zaporožje sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zatraži od njega da preduzme konkretne mere

  • 9
Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan, Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/AP, Profimedia/Mikhail Metzel /TASS

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da je tokom razgovora u Lavovu ponudio ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da Ankara organizuje njegov sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Turskoj.

"Ponovio sam da će se naša solidarnost i podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine nastaviti, baš kao što sam rekao gospodinu Putinu tokom moje posete Sočiju. Podsetio sam gospodina Zelenskog da možemo da organizujemo njihov susret -, rekao je Erdogan koji je juče u Lavovu boravio sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Prema njegovim rečima, tokom trilateralnog sastanka bilo je reči o koracima koji se mogu preduzeti za intenziviranje aktivnosti mehanizma za izvoz ukrajinskog žita.

Erdogan je rekao da planira da razgovara o situaciji u nuklearki Zaporožje sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zatraži od njega da preduzme konkretne mere.

Ocenio je da tema nuklearke Zaporožje "nije slučajna" i poručio da Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) treba pažljivo da prati situaciju i na sebe preuzme određenu odgovornost za ono što treba da se uradi.

- Kada sam rekao: "Ne želimo da doživimo novi Černobil", mislio sam na ovo. Razgovaraćemo o ovom pitanju sa uvaženim gospodinom Putinom i posebno ćemo ga pitati o tome, kako bi Rusija doprinela u tom važnom koraku ka svetskom miru - rekao je Erdogan novinarima u avionu po povratku iz Lavova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    19. avgust 2022 | 13:34

    A, jel' pitao Erdogan Zelenskog zašto oni gađaju atomsku elektranu, i zašto hoće da izazovu katastrofu, pa da za to optuže Ruse?

  • Čiča

    20. avgust 2022 | 06:01

    Rusi prave istu grešku kao i Srbija u Hrvatskoj. Zamlaćuje se periferijom kao i Srbija sa Vukovarom. Zmija se bije u glavu. Kijev treba da sravne. Kada padne glava, gotovo je.

  • Mz

    20. avgust 2022 | 18:19

    Pale su maske Zelenski se bavi terorizmom, nedozvoljenim oruzjem, i to hemiskim. Poznate su akcije protiv neduznog stanovnistva jos od ranije,teroristickim Akcijama.Ovakva podrska zapada je zavera , zelja dy se Ruski barod zatre, neznsm ni jednog predsednika koji toliko izrazava mrznju kao Zelenski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA