≫ 

Bivšoj predsednici Argentine preti 12 godina zatvora

Tužilac je izjavio da je ovo verovatno bio najveći korupcijski manevar ikada u našoj zemlji

  • 1
Bivša predsednica Argentine Kristina Kirhner, Cristina Kirchner Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Argentinski savezni tužilac zatražio je danas kaznu od 12 godina zatvora za Kristinu Fernandes de Kiršner, bivšu predsednicu države i aktuelnu potpredsednicu, zbog optužbi za korupciju povezanu sa javnim radovima.

Tužilac Dijego Lučani optužio je Fernandes de Kiršnerovu, i dalje uticajnu figuru u vladajućoj Peronističkoj partiji, da je tokom dva mandata na mestu predsednika između 2007. i 2015. godine prevarila državu i bila umešana u šemu preusmeravanja javnih sredstava, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

Konačna presuda biće poznata za nekoliko meseci, iako bi Fernandez de Kiršner mogla da se žali na nju višim sudskim instancama, kojima bi bile potrebne godine da donesu konačnu odluku, navodi se u izveštajima lokalnih medija.

- Ovo je verovatno bio najveći korupcijski manevar ikada u našoj zemlji -  izjavio je između ostalog tužilac Lučani u završnoj reči sudskog procesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA