Devojčica se posle 9 godina konačno vratila kući: Otmičari je namamili sladoledom, u međuvremenu izgubila oca

Kuća u kojoj je živela nalazila se blizu one u kojoj su živeli njeni biološki roditelji, ali ona to nije znala jer se svuda kretala u pratnji i nikada nije pamtila put kojim ide. Ona takođe nije imala novca, a ni telefona, tako da nije ni mogla da pokuša da pobegne i pronađe put do svojih roditelja i braće.

  • 0
Pronađena nestala devojčica Indija Pooja Gaud Foto: Društvene mreže

Nakon devet godina, 16- godišnja Puja Gud iz Indije konačno može da zagrli svoje roditelje. Ona je nestala 22. januara 2013. godine, kada je imala samo sedam godina.

Ona kaže da ju je ispred škole kidnapovao jedan par, koji ju je namamio sladoledom.

Puja je posle devet godina pronađena 4. avgusta, a njena majka Punam pred novinarima BB-a nije mogla da sakrije radost.

- Izgubila sam svaku nadu da ću je ikada pronaći. ALi bogovi su bili milostivoi prema meni - kaže ona.

Policija je saopštila da su devojčicu kidnapovali Hari i Soni d'Suza, muž i žena koji tada nisu imali dece.

Pre nego što je nestala, Puja je živela sa braćom i roditeljima u maloj kući u prigradskom naselju u Indiji. Ona je kobnog dana sa starijim bratom otišla u školu, ali su se na putu posvađali i on se naljutio na nju i odlučio da je ostavi iza sebe jer je kasnio na čas. Nju je tada pomenuti par namamio u automobil, obećavajući joj da će joj kupiti sladoled.

Puja kaže da su je prvo odveli u grad Gou, pa u Karnataku, sve vreme joj preteći da će je povrediti ukoliko zaplače ili na bilo koji način skrene pažnju na sebe.

"Sve se pogoršalo nakon rođenja bebe"

Ona kaže da joj je par kratko dozvoljavao da ide u školu, a njena situacija se drastično pogoršala kada je ovaj par dobio svoje biološko dete.

- Tukli su me kaišem, šutirali i udarali. Jednom su me tako jako tukli oklagijom da su mi leđa krvarila. Naterali su me da radim - kaže Puja.

Kuća u kojoj je živela nalazila se blizu one u kojoj su živeli njeni biološki roditelji, ali ona to nije znala jer se svuda kretala u pratnji i nikada nije pamtila put kojim ide. Ona takođe nije imala novca, a ni telefona, tako da nije ni mogla da pokuša da pobegne i pronađe put do svojih roditelja i braće.

Međutim, sve se promenilo jednog dana kada je nekako uspela da se dočepa mobilnog telefona dok su otmičari spavali, a zatim je na jutjubu ukucala svoje ime i prezime. Tada je pronašla video snimke na kojima su prikazane njene fotografije i broj telefona na koji mogu da se jave svi koji imaju informacije o njoj.

- Tada sam odlučila da potražim pomoć i pobegnem - rekla je ona.

Ali Puji je trebalo sedam meseci da skupi hrabrost i da o tome razgovara sa kućnom pomoćnicom koja je radila sa njom u jednoj kući.

Žena je odmah pristala da joj pomogne kada je čula za njenu priču. Pozvale su jedan od brojeva telefoma putem video poziva, a majka ju je odamh prepodnala po jednom mladežu, prenosi Yahoo news.

- Sve moje sumnje su odmah nestale, znala sam da sam pronašla svoju ćerku - rekla je ona.

Žena koja joj je pomogla, srećna je što je odigrala ključnu ulogu u spajanju devojčice sa njenom majkom.

- Svaka majka treba da pomogne detetu koje od nje traži pomoć. Možda im nismo biološke majke, ali smo ipak majke - kaže ona.

Nakon što se sastala sa majkom, one su zajedno otišle u policiju i prijavile otmičare.

Ljubav pobeđuje sve

Pujin povratak kući usrećio je ne samo njenu porodicu, već i sve koji su je poznavali. Majka i ćerka sada provode dosta vremena zajedno pokušavajući da nadoknade izgubljeno. Sve vreme joj kuva omiljenu hranu i češlja je, ali iako su srećne što su zajedno njihov život je zaista težak.

Devojčicin otac, koji je hranio celu porodicu je preminuo četiri meseca ranije od raka, a njena majka sada hrani porodicu tako što prodaje grickalice na želežničkoj stanici.

- Sada imamo i pravne troškove. Ukolio jedan dan izostanem sa posla nećemo da imamo novac za hranu - kaže ona.

Puja se još uvek bori sa svojim traumama. Ima noćne more u tužna je što nije uspela da se poslednji put vidi sa svojim ocem. Zbog svoje bezbednosti većinu vremena provodi kod kuće ili je u pratnji članova porodice kada izlazi napolje.

- Želim da finansijski pomognem majci, ali mi to nije dozvoljeno. Takođe, želim da idem u školu i učim - kaže ona.

Uprkos svim problemima, njena majka kaže da ne može da bude srećnija.

- Posao je iscrpljujuć, ali svaki put kada vidim da je Puja kod kuće to mi da snagu. Jako sam srećna što se konačno vratila - kaže njena majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA