Penzionerka Elena zapalila džip Putinovom generalu: Svetila se zbog sukoba u Ukrajini, preti joj stroga kazna

Ruski sud ima vrlo stroge kazne za one koji govore protiv "specijalne vojne operacije u Ukrajini, pa bi tako ova penzionerka mogla da bude osuđena na 15 godina zatvora.

  • 37
Yelena, Elena Belova Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ruskoj penzionerki Eleni Belovoj (65) preti 15 godina zatvora nakon što je zapalila džip marke BMW ruskom generalu JevgenijuSekretarevu i znak protesta zbog sukoba u Ukrajini.

Elenu je policija u Moskvi uhapsila nakon što je generalov akupoceni automobil polila genzinom, a zatim bacila zapaljenu šibicu na njega.

Ona je rekla da je to učinila u znak protesta zbog sukoba u Ukrajini, ali do sada nije poznato da li je ovu akciju osmislila sama ili je imala pomagače.

General Sekretarev, čiji je džip Elena zapalila, zaposlen je u Kremljovom odeljenju koje se bavi vojnom cenzurom, piše Daily Mail.

Ruski sud ima vrlo stroge kazne za one koji govore protiv "specijalne vojne operacije u Ukrajini, pa bi tako ova penzionerka mogla da bude osuđena na 15 godina zatvora.

Ovaj incident dogodio se nekoliko dana nakon što je novinarka i politikološkinja Darja Dugina (29) ubijena, nakon što je aktiviran eksploziv ispod njenog automobila.

Kao glavna osumnjičena za ubistvo Darije označena je Natalija Vovk, a euski FSB tvrdi da je ubistvo planirao još jedan radnik ukrajinske tajne službe Bogdan Petrovič, koji je napustio Rusiju dan uoči ubistva.

Video: Pogledajte kako Ruski istražni komitet vrši pretres u istrazi o ubistvu Darje Dugine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    29. avgust 2022 | 19:16

    Јел зна бака да су фашисти у Украјини палили живе људе ... не тако давно ! ?

  • Nele

    29. avgust 2022 | 19:18

    Kad izdaje u 80 mozda dobije ulicu u Kijevu bice joj super

  • Mk

    29. avgust 2022 | 21:24

    Zenturaca umesto da se bavi unucicima ona deli "pravdu" .Treba je osuditi za izazivanje opste opasnosti i terorizam .Dozivotna bi bila prava kazna da shvati da se mora postovati drzava i da nije rodjena da menja odluke drzavnih organa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA