≫ 

Pokrenuta istraga protiv jutjuberke zbog prevare: "Ojadila" pratioce za 55 miliona $, pa pobegla iz zemlje

Policija nudi novčanu nagradu za informacije o tome gde se jutjuberka nalazi

  • 1

Tajlandske vlasti pokrenuli su istragu protiv poznate jutjuberke Natamone "Nuti" Kongčak zbog sumnje da je pratioce prevarila za 55 miliona dolara, a zatim je sa velikom svotom novca pobegla iz zemlje.

Popularna Nuti koju na Jutjubu ima više od 800.000 pratilaca proslavila se objavljivanjem videa u kojima peva i pleše. Ona je u videima takođe tvrdila da je stručnjak za foreks trgovinu. Ona je u nekim videima koje je objavila na ovoj mreži garantovala potencijalnim investitorima da može da im pomogne da ukoliko ulože može da im obezbedi da za 25 odsto povećaju početni ulog ukoliko sklope ugovor na tri i 30 odsto ukoliko sklope dogovor na šest meseci.

Jutjuberka je u maju otkrila da ulagačima duguje 27,5 miliona dolara. U kratkom snimku koji je objavila na Instagramu objasnila je da joj je njen broker blokirao sredstva još u martu, ali da će učiniti sve kako bi svima vratila novac. Od tada se slabo oglašavala na društvenim mrežama, a policija veruje da je u međuvremenu napustila Tajland.

Jedan od pratilaca kom Nuti duguje novac ispričao je u izjavi za Insider da je popularnoj jutjuberki poverovao zbog luksuznog načina života koji ona vodi i prikazuje na svojim profilima, a na kojima prikazuje fotografije sa luksuznih letovanja i skupocenih automobila i garderobe.

Nekoliko osoba podnelo je tužbu protiv nje, a ceo slučaj preuzelo je Odeljenje za privredni kriminal. Oni nude 137.000 dolara nagrade za informacije o tome gde se ona nalazi, piše Insider.

Policija je saopštila da je još prošle nedelje izdat nalog za hapšenje Natamone Kongčak.

Zaključno sa 30. avgustom ove godine, protiv ove influenserke podneto je više od 100 prijava, a pretpostavlja se da će taj broj uskoro biti veći.

Video: Srpski TikToker nakon Kikinog samoubistva: Divna vam je sad kad je poklekla?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA