≫ 

Novi napad predatora: Plaža u Australiji zatvorena nakon što je velika bela ajkula ugrizla tinejdžera

Vlasti su rekle da je poslat i dron u područje incidenta kako bi pronašao morskog predatora, za koji stručnjaci veruju da je verovatno velika bela ajkula

  • 0
ajkula ilustracija napad Foto: Pixabay/ Ilustracija

Plaža u Australiji zatvorena je nakon što je tinejdžera ugrizla, prema verovanju stručnjaka, velika bela ajkula.

Vlasti su potvrdile da se incident dogodio 31. avgusta na obalama Novog Južnog Velsa u Australiji.

Plaže Avoka i Severna Avoka zabranile su pristup turistima nakon incidenta koji je opisan kao "ugriz ajkule", prenosi Ladbible.

- Naše misli su sa mladim surferom koji je uključen u incident. Molimo da izbegavate obe plaže u ovo vreme, dok se istraga nastavlja - napisale su vlasti na Tviteru.

Hitna pomoć je potvrdila incident, rekavši da je odgovorila na ujed ajkule i pružila pomoć tinejdžeru zbog povreda na ruci.

Vlasti su rekle da je poslat i dron u područje incidenta kako bi pronašao morskog predatora, za koji stručnjaci veruju da je verovatno velika bela ajkula.

- Tinejdžer je zadobio posekotine na šaci i prevezen je u bolnicu gde je dobio šavove na jednoj ruci, u međuvremenu je pušten. Biolozi za ajkule procenili su fotografije povreda i daske za surfovanje tinejdžera i utvrdili da udubljenja od ugriza ukazuju na belu ajkulu - rekli su nadležni.

Na sreću, povrede nisu bile fatalne.

Dok su napadi ajkula retki širom sveta, statistike sugerišu da Australija beleži oko 20 incidenata u proseku svake godine, a mnogi od njih se dešavaju u Novom Južnom Velsu i Zapadnoj Australiji.

Video: Plivale svega pedesetak metara od obale: Panika na plaži, ponovo viđene ajkule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA