≫ 

Otmičar male Kleo priznao krivicu: Kidnapovao devojčicu iz šatora, preti mu 20 godina zatvora

Glavni tužilac rekao je da se očekuje da će suđenje početi 13. ili 14. decembra

  • 0
Kleo Smit, nestala devojčica, Australija Foto: Tanjug/AP

Terens Keli, osumničeni za otmicu male Kleo, priznao je krivicu. Suđenje za otmicu devojčice počeće u decembru, a njemu preti maksimalna kazna zatvora.

On se na sudu izjasnio krivim po jednoj tački optužnice koja se odnosi na kidnapovanje deteta mlađeg od 16 godina, za koje je propisana maksimalna kazna zatvora od 20 godina.

Keli se danas nije pojavio na suđenju u Pertu, ali su se njegovi advokati usaglasili da je sve spremno za početak suđenja.

Glavni tužilac rekao je da se očekuje da će suđenje početi 13. ili 14. decembra, piše Sky news.

Podsetimo, Kleo je sa porodicom bila na kampovanju, kada je iznenada nestala 16.oktobra prošle godine.Njen nestanak izazvao je veliko interesovanje javnosti, a veliki broj policajaca i građana danima su tragali za njom.

Otmičar tragao za devojčicom zajedno sa policijom

Ona je nekoliko dana kasnije pronađena u Terensovoj kući, koja je od njenog doma udaljena svega tri kilometara. Kleo je pronađena kako se igra sa igračkama u jednoj od soba u kući tokom ranih jutarnjih časova 3. novembra.

Policija je odmah saopštila da je nakon 18 dana potrage, Kleo pronađena živa i zdrava.

Ceo snimak njenog pronalaska snimile su policijske kamere. Na sminku koji se kasnije proširio Internetom čuje se kako je policajac pita: "Kako se zoveš, dušo", na šta ona odgovara: "Zovem se Kleo".

Zamenik komandira policije Kol Blanč, naveo je nakon pronalaska devojčice, da je osumnjičeni Keli "pomagao" policiji u njihovoj istrazi.

Policija je Kelija zaustavila kod Karnarvona tokom noći i uhapsila ga, a detektivi su zatim ušli u kuću i pronašli Kleo.

Nagrada za njen pronalazak iznosila je milion dolara, ali s obzirom na to da je devojčica pronađena živa, tu nagradu niko neće dobiti.

Video: Ovo je bio rasplet kome smo se nadali: Četvorogodišnja Kleo pronađena posle više od dve nedelje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA