Putinova ćerka u tajnosti posetila Austriju? Mediji pišu da njen let nije najavljen, imala je i pratnju

Austrijski mediji se pitaju kako je to uopšte moguće, kada se od aprila ove godine Putinova ćerka nalazi na listi osoba kojima je zabranjen ulaz u Evropsku uniju?

  • 1
Vladimir Putin ćerka Katerina Tikhonova Foto: Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia

Pod naslovom "Putinova ćerka tajno u Beču" i nadnaslovom: "Razotkriveno: 4 putovanja s naoružanim čuvarima", austrijski dnevni list Österreich, ali i drugi mediji kao što su Heute i Spiegel i  pisali su juče kako je Katerina Tihonova, ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina, ruskim avionom u tajnosti posetila Austriju, a da njen let nije najavljen.

Kako je to uopšte moguće pitaju mediji, kada se od aprila ove godine Putinova ćerka nalazi na listi osoba kojima je zabranjen ulaz u Evropsku uniju?

Österreich piše kako je tek sada otkriveno da putovanja u EU s naoružanim čuvarima nisu bila prijavljena.

- Više od 20 puta Putinova ćerka Katerina Tihonova (36) poslednjih je godina putovala avionom u Nemačku. Razlog: Ona je u privatnoj vezi s Igorom Zelenskim, bivšim voditeljem bavarskog Državnog baleta, s kojim ima zajedničko dete. Nadležnim organima nije prijavljen nijedan od boravaka”, ističe austrijski dnevni list.

List dodaje da su od aprila za Tihonovu zabranjena putovanja u EU-zbog ruskog sukoba sa Ukrajinom.

- Ona se nalazi na listi sankcionisanih. Nije samo njen otac, ruski predsednik usko povezan s Vladom, nego i ona - dodaje list.

Katerina Tikhonova Ekaterina Putina Foto: Profimedia/ Nevar inc / East2West News

Isti izvor u nastavku napominje kako su austrijski dnevni list Der Standard i nemački Papertrail Media izvestili da je Putinova ćerka nekoliko puta tajno bila i u Austriji, što je dosad bilo nepoznato.

Navodno su, kako pišu navedeni mediji, između 2015. i 2019. godine najmanje četiri puta u avionu koji je sleteo u bečku vazdušnu luku, bili ona i njeno obezbeđenje.

Dodaju kako je takođe više puta prenoćila u luksuznim hotelima u poznatom austrijskom skijaškom centru Kicbil.

- Ako niko drugi onda su ljudi zaduženi za sigurnost iz predsedničke garde, koji su uvek naoružani, bili ti koji su morali da prijave njen dolazak. To nisu učinili u Nemačkoj. Ali ni Ministarstvu spoljnih poslova, prema tome što pišu mediji, ništa nije poznato o tome, dok se Ministarstvo unutašnjih poslova poziva na zaštitu podataka - ističe Österreich.

Reč je o austrijskim ministarstvima. Ali medijima, kako navode, nije baš jasno da li je zaista moguće tako jednostavno leteti tuđim vazdušnim prostorom i sletati gde god to neko zaželi, bez da iko to zna i primeti? I to još s do zuba naoružanim čuvarima.

Sve zajedno zvuči gotovo neverovatno, gotovo groteskno, kada iz ličnog iskustva svi dobro znamo kako izgledaju i koliko su stroge i ponekad nervirajuće kontrole putnika na aerodromima, pišu austrijski mediji. Jer na detektorima za metal gotovo sve zvoni, pa na kontroli skidamo ne samo prstenje, satove, narukvice, cipele itd. nego nam oduzimaju i pincete, makaze za nokte, sve što bi u vazduhu moglo postati opasno.

Video: Ponovo Putinove nemirne noge: Mnogi spekulišu da njegovi pokreti ukazuju na bolest

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahwh

    6. septembar 2022 | 09:22

    Pa Putinova cerka,ocigledno da moze gde god pozeli pored svih zabrana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA