Kralj Čarls kreće na turneju po Velikoj Britaniji: U Londonu će sačekati kovčeg majke Elizabete

Kralj Čarls sa suprugom Kamilom posetiće Škotsku, Vels i Severnu Irsku

  • 1
Kralj Čarls Foto: Profimedia/BBC

U danima pred sahranu majke Elizabete Druge, kralj Čarls Treći i kraljica supruga Kamila otputovaće na turneju u Škotsku, Severnu Irsku i Vels.

Prva stanica biće Škotska, gde će posetiti škotski parlament i pridružiti se bdenju koje će biti organizovano u znak sećanja na njegovu majku.

U utorak će kraljevski par otputovati avionom u Belfast i posetiti zamak Hilsboro, gde će pogledati izložbu o kraljici Elizabeti i njenoj vezi sa Severnom Irskom.

Oni će takođe prisustvovati službi u znak sećanja na kraljicu i primaće saučešće tokom službe koju će predvoditi predsednik Skupštine Severne Irske.

Nakon povratka u London, gde će dočekati dolazak kovčega sa posmrtnim ostacima kraljice Elizabete Druge, par će u petak otputovati u Vels.

Podsetimo, Čarls Treći formalno je proglašen novim britanskim kraljem na današnjoj ceremoniji pred Pristupnim savetom u palati Sent Džejms u Londonu.

Video: Snimak kralja Čarlsa III i Kamile kako stižu na aerodrom u Aberdinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA