Bivši vojnik čekao 12 sati da bi video kraljičin kovčeg: "Moram da odam počast svom starom šefu"

Bio je prvi u redu u ponedeljak ujutru i zauzeo je mesto čim je završio noćnu smenu u bolnici

  • 0
Edinburg, kovčeg kraljice Elizabete Foto: Tanjug/AP

Bivši vojnik koji je čekao duže od 12 sati da bi video kraljičin kovčeg u Edinburgu rekao je da je bio spreman da čeka i duže, i da je to iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

Džordž Higins (61) bio je prvi u redu u ponedeljak ujutru i otišao je da zauzme mesto čim je završio noćnu smenu u bolnici.

Čekao je od 6:45, duže od 10 sati pre nego što je zvaničnik rekao da će javnost smeti da uđe u Sent Džajls katedralu, gde se nalazio kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge. Tek posle 12 sati čekanja uspeo je da uđe u katedralu i oda poslednju počast kraljici.

Higins je za Sky news opisao "dirljivu scenu" u katedrali, gde je, kako kaže, bilo toliko tiho da "nisi mogao da čuješ nikoga kako diše".

- Bilo je neverovatno, pravo umirujuće osećanje. Drago mi je što sam to uradio, uradio bih opet. Bio je to veoma značajan dan, nikada ga neću zaboraviti - rekao je on.

On je dodao da ima privilegiju da vidi kraljičin kovčeg u Škotskoj, jer je tamo umrla, da je umrla u Engleskoj, to ne bi mogao.

- Moram da odem i odam počast mom starom šefu - rekao je on.

Ožalošćeni će moći da vide kovčeg u ovoj katedrali do 16 sati u utorak. Nakon toga će biti prevezen na aerodrom, odakle će krenuti za London.

Video: Snimak kralja Čarlsa III i Kamile kako stižu na aerodrom u Aberdinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA