Uhapšena osumnjičena za učešće u napadu na argentinsku potpredsednicu

Hapšenje je usledilo nakon što su informacije o osumnjičenom pronađene na mobilnom telefonu partnerke navodnog napadača Fernanda Sabaga Montijela

  • 0
Bivša predsednica Argentine Kristina Kirhner, Cristina Kirchner Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Argentinske vlasti uhapsile su ženu osumnjičenu da je učestvovala u organizaciji neuspelog pokušaja ubistva potpredsednice Kristine Fernandez de Kiršner pre skoro dve nedelje, izvestili su danas lokalni mediji.

Hapšenje je usledilo nakon što su informacije o osumnjičenom pronađene na mobilnom telefonu partnerke navodnog napadača Fernanda Sabaga Montijela, prenosi Rojters.

U noći 1. septembra, Montijel je povukao okidač napunjenog pištolja nekoliko centimetara od glave Kristine de Kiršner, ali nije uspeo da opali.

Dodaje se da je taj očigledni pokušaj atentat potresao argentinsku politiku, već napetu u uslovima produžene ekonomske krize koja je podstakla oštre unutrašnje razlike unutar vladajuće peronističke koalicije levog centra.

Rojters ističe da je neimenovani pritvorenik, treća uhapšena osoba u ovom slučaju, navodno bio deo male neformalne organizacije koja je, prema izveštajima, planirala napad na uticajne levičarske potpredsednice.

U izveštajima se takođe navodi da su pravosudni zvaničnici povećali obezbeđenje za nju i njenu porodicu nakon telefonskih pretnji smrću u poslednjih nekoliko dana.

Kristina Fernandez de Kiršner prethodno je u dva mandata od 2007. do 2015. godine bila predsednik te južnoameričke zemlje.

Video: Snimak trenutaka kada napadač vadi puštolj: Pokušaj atentata na potpredsednicu Argentine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA