Kralj Čarls otputovao u Škotsku: Narednih sedam dana će van očiju javnosti tugovati zbog smrti majke

Još uvek nije poznat datum svečanog krunisanja kralja Čarlsa, ali se pretpostavlja da će biti održan u narednih nekoliko meseci

  • 7
Kralj Čarls treći Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls Treći i njegova supruga, kraljica Kamila, otputovali su danas popodne u Škotsku, gde će narednih sedam dana van očiju javnosti tugovati za kraljicom Elizabetom Drugom. 

Njih dvoje su otputovali u zamak Balmoral, isti onaj u kom je 8. septembra preminula kraljica Elizabeta u 96. godini.

Ovo imanje bilo je veoma značajno za kraljicu budući da je u njemu provela deo svog medenog meseca, kao i neke od najsrećnijih trenutaka sa princom Filipom i ostalim članovima kraljevske porodice.

Članovi kraljevske porodice će narednih sedam dana nastaviti period žalosti zbog smrti kraljice Elizabete i svi javni angažmani koji su bili planirani unapred su za sada otkazani.

Očekuje se da će se uskoro i princ Hari i njegova supruga Megan Markl vratiti u SAD, budući da su zbog iznenadne smrti kraljice morali da produže svoj boravak u Velikoj Britaniji, dok su njihova eca ostala u Kaliforniji.

Još uvek nije poznat datum svečanog krunisanja kralja Čarlsa, ali se pretpostavlja da će biti održan u narednih nekoliko meseci, piše Metro.

U Londonu je danas bilo dosta tiše nego prethodnih desetak dana, a u toku je velika akcija sređivanja ulica, nakon jučerašnje državne sahrane.

Podsetimo, kraljica Elizabeta sahranjena je juče u glavnoj kripti kapele Svetog Đorđa na privatnoj sahrani kojoj su prisustvovali samo najuži članovi kraljevske porodice. Počivaće zajedno sa svojim supruom princom Filipom koji je preminuo u aprilu prošle godine.

Video: Kraljičin kovčeg spušten u kriptu kapele Svetog Đorđa: Smeštena pored princa Filipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    20. septembar 2022 | 20:28

    Pa dobro,jel zavrsavamo sa prvom subotom ili pratimo desavanja do četres dana

  • Febo

    20. septembar 2022 | 18:19

    Jeste , bas ce da tuguje a cekao 50 godina da postane kalif umesto kalifa

  • Ce da

    20. septembar 2022 | 18:38

    tuguje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA