Objavljeno šta je Putin rekao Dodiku: Pomenuli su i 19. novembar

- Nadam se da će tako i biti, nakon rezultata glasanja, da će se pozicija patriotskih snaga učvrstiti, a to će nam omogućiti da dalje razvijamo plodnu i obostrano korisnu saradnju - rekao je Putin Dodiku

  • 22
Vladimir Putin Milorad Dodik Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a Kremlj je sada objavio transkript razgovora, prenosi Dnevni avaz.

Putin je na početku razgovora rekao kako Dodiku slede izbori i poželeo mu uspeh.

Vladimir Putin: Јoš jednom želeo bih da kažem ono od čega sam počeo: slede vam izbori i želim vam uspeh. Nadam se da će tako i biti, nakon rezultata glasanja, da će se pozicija patriotskih snaga učvrstiti, a to će nam omogućiti da dalje razvijamo plodnu i obostrano korisnu saradnju.

Milorad Dodik: Hvala vam puno, gospodine predsedniče, na lepim željama. Hvala vam što ste me pozvali da budem danas ovde, ovo je već drugi sastanak ove godine.

- Želim da Vam prenesem pozdrave mog naroda, iz Republike Srpske, zahvalnost na pažnji i podršci koju nam pružate na multilateralnom nivou, pre svega u Savetu bezbednosti UN, za razumevanje konkretnih okolnosti u kojima radimo, Vaše opredeljenosti za očuvanje Dejtonskog sporazuma, koji još uvek čuva Bosnu i Hercegovinu. S druge strane, imamo i one koji žele da budu sredstvo promene pravila, promene međunarodnog sistema, a sada je bilo veoma važno da imamo prijatelje koji razumeju našu specifičnu situaciju.

Sada imamo izbore, oni će biti 2. oktobra. Kandidujem se za predsednika Republike Srpske, sada sam u Predsedništvu Bosne i Hercegovine. Uveren sam da ćemo imati dobar rezultat, sve ankete govore da ovde neće biti problema i nadamo se da će rezultat biti dobar.

Želim da kažem da je naš susret za mene uvek veoma važan događaj. Ranije smo razgovarali o nekim temama. Želim da kažem da sam i dalje posvećen realizaciji naše saradnje, što je za nas veoma važno, jer smo mala zajednica, a činjenica je da mi, što je najvažnije, održavamo kontakt sa vama, to je ono što jača naše pozicije.

Pre nekoliko dana – hteo bih da vam kažem, doslovno se pohvalim – imali smo priliku da omogućimo da Bosna i Hercegovina odigra prijateljsku utakmicu sa vašom fudbalskom reprezentacijom u Sankt Peterburgu 19. novembra.

Naši ljudi su osigurali ovu odluku za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nadamo se da ćemo zadržati ovaj datum, 19. novembar, iako jedan deo Bosne i Hercegovine to ne želi. U svakom slučaju, mi smo to uradili – u okolnostima u kojima se nalazimo.

Vladimir Putin: Sport treba da ujedinjuje, a ne da deli ljude, pa se nadam da će sportski događaj, uključujući i ovaj koji ste pomenuli, odigrati svoju ulogu u razvoju sporta i odnosima među ljudima.

Želim još jednom da podvučem: poznajemo vas kao prijatelja naše zemlje. Drago mi je što vas vidim i imam priliku da sa vama razgovaram o situaciji u regionu i našim bilateralnim odnosima - navodi se u transkriptu koji je objavio Kremlj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. septembar 2022 | 22:01

    Borci za svoj narod i protiv fašizma!!!

  • Če gevara

    20. septembar 2022 | 21:53

    Putin nas brat.Majka Rusija.

  • Walter

    20. septembar 2022 | 21:53

    Gore ne smije spominjati muslimane u negativnom kontekstu,Rusi nemaju kompleksa od toga..buhahaha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA