Bujica potopila automobil u Australiji, stradao petogodišnji dečak

Jedan automobil sa pet putnika, bio je potopljen na prelazu Dzinaren Krik u 20 časova

  • 0
Olujno nevreme koje je juče zahvatilo jugoistok Sjedinjenih Američkih Država Ilustracija Foto: Tanjug/AP/Jay Reeves

Petogodišnji dečak poginuo je nakon što je automobil u kojem se zatekao, odnesen u poplavama u Australiji, u Novom Južnom Velsu, prenosi Gardijan.

Nešto pre 23 sata u petak, hitne službe su pozvane na Mekgrejn put u Tulamoru, u blizini Parksa na centralnom zapadu države, nakon prijave da su dva automobila odnele poplavne vode.

Jedan automobil sa pet putnika, bio je potopljen na prelazu Dzinaren Krik u 20 časova.

Četiri putnika - 37-godišnji muškarac, 28-godišnja žena zajedno sa mladićem i devojkom, uspeli su da pobegnu i "prilepe" se za drveće, ali je petogodišnji dečak ostao zarobljen u automobilu, pre nego što je potopljen.

Tri sata kasnije, naišao je drugi automobil čiji putnici su uspeli da pobegnu iz vozila, pre nego što se potopio, pri čemu su zatekli putnike prvog kako se još drže za stabla drveća.

Oni su alarmirali hitne službe koje su uz pomoć čamaca spasili porodicu, tako da u drugom automobilu niko nije povređen.

Policijski ronioci pronašli su telo dečaka u automobilu oko tri popodne po australijskom vremenu. U toku je istraga o okolnostima incidenta.

Australija se suočava sa veoma dugom sezonom poplava.

Obilne padavine su se juče ublažile u unutrašnjosti Novog Južnog Velsa i na severnoj obali države, što je navelo prognostičare da ponište upozorenje o teškim vremenskim prilikama.

Predviđeno je da će jake grmljavine danas pogoditi istočnu obalu, povećavajući rizik od bujičnih poplava, oborenog drveća, palih dalekovoda i opasnih uslova vožnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA