≫ 

Velika eksplozija na Krimskom mostu, deo kolovoza uništen: Rusi saopštili uzrok incidenta

Prema preliminarnim informacijama, gori rezervoar za gorivo, dok plovni lukovi nisu oštećeni

Eksplozija na Krimskom mostu Foto: Printscreen Youtube/Александр Великий

Objekat za koji se veruje da je rezervoar za gorivo zapalio se na Krimskom mostu, ali plovni lukovi i vijadukti nisu pretrpeli oštećenja, rekao je pomoćnik lidera Krima Oleg Krjučkov. Na fotografijama i snimcima sa društvenih mreža vidi se da je deo mosta srušen, a na delu mosta sa železničkom prugom besni požar. Kako je saopštila pres služba Krimske železnice, zapalio se vagon cisterna u zadnjem delu teretnog voza dok je prelazio Krimski most.

- Cisterna za gorivo u zadnjem delu teretnog voza se zapalila, lokomotiva i nekoliko kola iza nje odvezeni su do železničke stanice u Kerču. Procedura za reagovanje u vanrednim situacijama je u toku. Uzroci incidenta se utvrđuju - navodi se u saopštenju.

Na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku tuda prolazila, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

- Jutros u 6.07 na kolovoznoj traci Krimskog mosta od strane Tamanskog poluostrva dogodila se eksplozija kamiona usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom na vozu koji je saobraćao u pravcu Krimskog poluostrva - precizira se u saopštenju.

Svedoci kažu da se eksplozija čula kilometrima daleko.

Ranije su ruske vlasti na Krimu saopštile da se objekat za koji se veruje da je rezervoar za gorivo zapalio na Krimskom mostu, ali da plovni lukovi vijadukta nisu pretrpeli oštećenja.

- Prema preliminarnim informacijama, gori rezervoar za gorivo. Plovni lukovi nisu oštećeni. Rano je govoriti o uzrocima i posledicama. Radovi na gašenju požara su u toku - napisao je Krjučkov na svom Telegram kanalu, piše TAS S, prenosi Tanjug.

U međuvremenu, predstavnica ruske federalne agencije za puteve, Avtodor, rekla je za rusku agenciju da je kretanje vozila preko Krimskog mosta obustavljeno zbog incidenta.

- Saobraćaj je privremeno obustavljen, rusko osoblje Ministarstva za vanredne situacije i služba za puteve rade na licu mesta da ugase vatru - rekla je ona.

Šteta od eksplozije na Krimskom mostu procenjuje se na 200-500 miliona rubalja (između 3 i 8 miliona evra), saopštio je Sveruski savez osiguravača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mito

    8. oktobar 2022 | 08:13

    Putine ili udari svom snagom ili se povuci.

  • Maki

    8. oktobar 2022 | 07:49

    Diverzija 💯 %E moj Rusi pukli ste kao zvečke. Do proleća doći će vam fo Moskve

  • Maja

    8. oktobar 2022 | 07:53

    Ups, jel to onaj novi most sto je diktator otvorio nedavno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA