≫ 

Jedno od omiljenih srpskih ostrva u Grčkoj neprepoznatljivo: Ulice pretvorene u reke, dve osobe mrtve

 ≫ 

U roku od 45 minuta palo je 70 milimetara kiše, kuće i prodavnice su uništene, omiljene plaže su nestale, a brojna vozila su završila u moru

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Carica Sveta

    16. oktobar 2022 | 11:21

    Neoliberalni kapitalizam je od 1970 godine do danas uništio 2/3 živog sveta na planeti. Sada je došlo doba vremenskih ekstrema biblijskih razmera. A Vašington i Brisel štampaju milijarde dolara bez pokrića kako bi ulagali u ratove, u NATO, dok samo jedna jahta ambasadora UN za zaštitu životne sredine, Leonarda Di Kapria, ispusti 15 000 tona ugljendioksida u atmosferu. Zato su im krave u Holandiji krive što postoje. U Africi vlada glad nezapamćenih razmera, u Nigeriji je raseljeno više od milion ljudi zbog poplava. Za ovo nije odgovoran plavi ruski gas, nego ekstremna eksploatacija prirodnih resursa u trci za profitom. Svetska mora će porasti 30 cm, bez obzira šta čovečanstvo sada preduzelo. A ja bih iskreno najviše volela da instaliram jednu privremenu giljotinu koju ne bih upotrebila, ali za primer stotinama milijardera, trgovaca oružjem firmama za eksploataciju litijuma i bora, bankarskom sektoru, svim uništiteljima normalnog društvenog razvoja socijalno pravednog sistema, koji nije pretnja prirodi, živom svetu, koji ne narušava suverenitet naroda i država. O kakvom destruktivnom i pljačkaškom pohodu horde eksploatatora se radi, govori činjenica da je kakva god bila, Titova Jugoslavija ostavila čiste reke, guste šume, plodne oranice, socijalnu pravdu, upravljanje sistemom u rukama naroda i narodnosti. Pa mi Srbi smo se za tu i takvu slobodu borili u dva Balkanska i dva svetska rata. Za samo tridesetak godina, a naročito nakon 5 oktobra, sve je opljačkano. Uništeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA