≫ 

Potresan prizor na groblju u Napulju: Kovčezi i dalje vise u vazduhu, porodice očajne

Na groblju je došlo do urušavanja mermerne niše u koju su položeni posmrtni ostaci više desetina ljudi

  • 0
Napulj, groblje, urušavanje Foto: Profimedia

Najmanje desetak kovčega ostalo je da visi u vazduhu nakon urušavanja četvorospratne niše za sahranu na najstarijem groblju u Napulju.

Ovo je drugi put tokom ove godine da dolazi do urušavanja niša, a građani krive rukovodstvo za to što je groblje u očajnom stanju.

Najstarije i najveće groblje u Napulju je sada zatvoreno, a u toku je istraga kako je došlo do urušavanja mermerne konstrukcije.

Srećom da niko od posetilaca nije bio na groblju u ponedeljak popodne, kada je mermer pukao, beton krenuo da se urušava, a kovčezi da ispadaju naplje.

- Čuo se stravičan prasak, podigao se oblak prašine i to je bilo to. Sada administracija vrši sve formalnosti - rekao je Vinćenco Santagada, savetnik za groblja pri gradskoj upravi.

Odvojeno se vodi istraga i u vezi sa 300 niša koje su uništene prilikom urušavanja konstrukcije na drugom kralju groblja još u januaru.

Porodice preminulih u utorak su održali protest.

- Sreća u nesreći jeste da kovčezi moje supruge, tasta i tašte nisu ispali, jer su bilji dublje zakopani u nišama - rekao je Maurizio Bodi, koji je i dalje šokiran onim što se dogodilo na groblju.

Podsetimo, u februaru prošle godine oko 200 kovčega u gradu Kamolji u severnoj Italiji palo je u more, nakon što je došlo do klizišta, koje je odnelo i dve kapele.

Veliko obalno klizište Italija Foto: vigilfuoco.it

Političari u Kampanji kažu da se o grobljima nije adekvatno vodilo računa godinama.

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA