Putin danas održao hitan sastanak, svi se pitaju gde je Šojgu: Ponovo neizvesna budućnost ruskog ministra?

Ovo odsustvo ministra odbrane dolazi u trenutku kada se on suočava sa brojnim kritikama zbog lošeg stanja na ratištu u Ukrajini

  • 25
Šojgu i Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je danas onlajn sastanak Saveta bezbednosti nakon kog je saopštio da će biti uvedeno ratno stanje u četiri anektirane ukrajinske oblasti. I dok su svi sa nestrpljenjem očekivali šta će Putin da saopšti nakon sastanka sa bliskim saradnicima, mnogi su se zapitali zašto ponovo nema ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Nakon što su mnogi objavili da on nije bio istaknut na ekranu, zajedno sa ostalim funkcionerima dok je Putin govorio, oglasio se Kremlj, koji tvrdi da je Šojgu bio prisutan.

Jedan od najglasnijih bio je direkror Financial Timesa u Rusiji Maks Sedon.

- Primećeno je da su general Valerij Gerasimov i direktor Nacionalne garde Viktor Zolotov, koji nisu stalni članovi saveta bezbednosti su prisutni, a Šojgu, koji je stalni član, nije - napisao je na Maks Sedon na Tviteru.

Ovo odsustvo ministra odbrane dolazi u trenutku kada se on suočava sa brojnim kritikama zbog lošeg stanja na ratištu u Ukrajini.

Kiril Stremousov, lider okupiranog Hersona rekao je 6. oktobra da su "nesposobni vojni lideri" krivi za povlačenje Putinovih trupa u tom regionu. On je tvrdio da su mnogi rekli da bi Šojgu, ministar sa najdužim stažom u ruskoj vladi, "trebalo da se upuca zbog stanja u Ukrajini".

- Mnogi kažu da bi ministar odbrane, koji je dozvolio da dođe do ovakve situacije, mogao kao oficir da puca u sebe - rekao je Stremousov u video snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

On je zatim dodao da rusko ministarstvo odbrane čine "ministri, osrednji i korumpirani generali i pljačkaši", piše Newsweek.

Podsetimo, Putin je iskoristio današnji sastanak da saopšti da je potpisao dekret kojim se odobrava uvođenje ratnog stanja koje će važiti za regione Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson.

Ruski predsednik je tokom video konferencije rekao da će dekret "odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije, a Državna duma će biti obaveštena o odluci", prenela je državna novinska agencija.

Video: Da li je Putin zadremao tokom sastanka sa Šojguom?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    19. oktobar 2022 | 19:49

    Živio Putin

  • Momcilo

    19. oktobar 2022 | 19:22

    Vec se zna. Dolazi Kadirov na njegovo mesto.

  • DARKO 100%

    19. oktobar 2022 | 19:27

    To je proces,dugorocan proces,empatija sa obicnim narodom,sto manje zrtava,sto manje razaranja materijalnih dobara,to nije lako uskladiti u stanju rata,ali svremenom mnoge se stvari resavaju u hodu,da je to bio rat sa nekom drugom drzavom ,koja nije nikad bila u sastavu Sovjetskog saveza sve bi se drugacije desavalo,munjevitom brzinom bi se svari resile ,za vrlo kratko vreme,zapad to zna i zato preko ukrajine vodi rat ,a nevin narod ispasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA