Snimljen trenutak pogibije turiste na zabranjenoj stazi: Odlomio se komad leda, pao na Brazilca

Pećini je prišla grupa od sedam turista, od kojih je jedan snimio šokantan trenutak kada se komad leda odlomio i pao na čoveka

  • 1
Glečer, Argentina, Ushuaia, Tierra del Fuego Foto: Canon2260 / Alamy / Alamy / Profimedia

Turista kojeg su lokalni mediji identifikovali kao Brazilca umro je u blizini argentinskog južnog grada Ušuaja nakon što ga je pogodio blok leda koji se odlomio s krova patagonijske pećine, saopštila je lokalna policija u četvrtak.

Nesreća se dogodila u zabranjenom području u sredu poslepodne u takozvanom Cueva de Jimbo, području s ledenjacima unutar nacionalnog parka Tiera del Fuego, koji se nalazi na periferiji Ušuaje, oko 3.070 kilometara južno od Buenos Ajresa.

Vlasti Ušuaje vole se da se hvale da su najjužniji grad na svetu zajedno sa susednim čileanskim Puerto Vilijamsom.

Pećini je prišla grupa od sedam turista, od kojih je jedan snimio šokantan trenutak kada se komad leda odlomio i pao na čoveka.

Policijski službenik Kristijan Armani rekao je Reutersu kako muškarac nije nosio pasoš ili ličnu kartu u vreme izleta, prenosi Hina.

Muškarac je putovao sam sa svojim psom u kamperu i nije bio povezan s ostalim turistima koji su odlučili da slede stazu označenu znakovima opasnosti koji zabranjuju ulazak.

- Ulaz je zabranjen jer led i stene mogu da padnu s krova pećine - rekao je Armani.

Cueva de Jimbo nalazi se u podnožju ledenjaka, prirodno je formirana od stena i leda, a erodiraju je vetar i temperature koje podstiču odmrzavanje.

Video: Vozio zaleđenu Ladu i hvalio se na Instagramu: Policija ga odvela na hlađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    4. novembar 2022 | 09:45

    A lepo pored pećine piše zabranjen ulaz i oni opet ulaze, žao mi psa i njegove familije, a on je poginuo svojom krivicom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA