≫ 

Turska se oglasila o sastanku u Ankari: Potvrdili da su se direktori SVR i CIA sastali, ovo su bile teme

Razgovarano je o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja, naveo je šef za medije i komunikacije u turskom predsedništvu

  • 0
Americka i Ruska zastava Foto: Shutterstock

Fahretin Altun, šef za medije i komunikacije u turskom predsedništvu, potvrdio je da su direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns održali danas sastanak u Ankari.

"Potvrđujemo sastanak direktora ruskih i američkih obaveštajnih službi u Turskoj, koji je organizovala Nacionalna obaveštajna organizacija", rekao je on za NTV, preneo je TAS S.

Razgovarano je o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja, dodao je on.

Prema rečima turskog zvaničnika, Ankara, zahvaljujući čijim posredničkim naporima je ranije održan sastanak ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije i zaključen dogovor o žitu, nastaviće pregovore sa svim stranama za postizanje mira.

Da je došlo do rusko-američkih konsultacija u Ankari ranije je za TAS S potvrdio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ti pregovori su se desili. To je predložila američka strana", rekao je on, ne precizirajući predmet razgovora.

Turski mediji su ranije izvestili da je sastanak direktora Ruske spoljne obaveštajne službe i CIA održan u sedištu Nacionalne obaveštajne organizacije Turske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA