≫ 

Američki zvaničnik: Ruske rakete su pogodile Poljsku i ubile dve osobe

Portparol poljske vlade Pjotr Miler nije odmah potvrdio informaciju, ali je rekao da najviši lideri održavaju hitan sastanak zbog "krizne situacije"

  • 10

Visoki američki obaveštajni zvaničnik kaže da su ruski projektili prešli u Poljsku, članicu NATO-a, ubivši dve osobe.

Portparol poljske vlade Pjotr Miler nije odmah potvrdio informaciju, ali je rekao da najviši lideri održavaju hitan sastanak zbog "krizne situacije".

Poljski mediji javili su da su dve osobe poginule u utorak popodne nakon što je projektil pogodio oblast gde se sušilo žito u Pševodovu, poljskom selu blizu granice sa Ukrajinom.

Video: Vožnja sa poljskim medijima kroz područje pogođeno projektilima

Rusija je u utorak gađala ukrajinske energetske objekte svojom najvećom baražom raketa do sada, pogađajući ciljeve od istoka prema zapadu i izazivajući rasprostranjene nestanke struje. Predsednik Ukrajine  Volodimir Zelenski izjavio je: "Sve ćemo preživeti".

Pogođena je i susedna Moldavija. On je izvestio o masovnim nestancima struje nakon što su štrajkovi pokvarili ključni dalekovod koji snabdeva malu naciju, rekao je zvaničnik.

Zelenski je rekao da je Rusija ispalila najmanje 85 projektila, "većinu na našu energetsku infrastrukturu", i isključila struju u mnogim gradovima.

"Radimo, sve ćemo obnoviti. Sve ćemo preživeti", obećao je predsednik. Njegov ministar energetike rekao je da je napad "najmasovnije" bombardovanje energetskih objekata u skoro devetomesečnoj ruskoj invaziji, pogodivši i sisteme za proizvodnju i prenos električne energije.

Video: Snimak policijskog punkta u blizini mesta eksplozije u Poljskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    15. novembar 2022 | 20:13

    A koliko ste vi neduznih ljudi pobili zlotvori????!!!

  • Nesa2701

    15. novembar 2022 | 20:27

    Sto nato nije oborio te dve rakete....

  • Miki

    15. novembar 2022 | 20:38

    Cuj americki zvanicnik je rekao da su ruske a poljaci jos neznaju cije su...stara prica americkih zlotvora ili ti djavola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA