≫ 

Erdogan: Neke NATO zemlje smatraju da Rusija nema veze sa incidentom u Poljskoj

Turski predsednik je rekao da su neke NATO zemlje razgovarale o incidentu u Poljskoj i složile se u jednoj stvari

  • 2
SRBIJA ERDOGAN POSETA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Neke NATO zemlje razgovarale su o padu rakete na Poljsku i složile se da to nema nikakve veze sa Rusijom, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je rekao danas da poštuje izjavu Rusije da njihovi projektili nisu pogodile poljsku teritoriju i da veruje da Moskva "nema veze sa raketom".

"Rusija je saopštila da to nema nikakve veze sa eksplozijom i predsednik SAD Džo Bajden kaže da ove rakete nisu ruske proizvodnje. To pokazuju da Rusija nema nikakve veze sa raketom", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare tokom samita G20 na Baliju u Indoneziji, prenosi Rojters.

On je istakao da je tokom razgovora sa nemačkom kancelarom Olafom Šolcom dobio informaciju da je incident u Poljskoj možda "tehnička greška".

Erdogan je rekao da se situacija mora istražiti i da će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kada se vrati u Tursku.

Erdogan je dodao da će Turska nastaviti da razvija odnose sa Rusijom.

"Put ka miru ide kroz dijalog", rekao je Erdogan.

Da podsetimo, sinoć su dve rakete pale na selo u Poljskoj u blizini granice sa Ukrajinom, tom prilikom su poginule dve osobe.

Još uvek nije zvanično potvrđeno odakle su došle rakete.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je sinoć da je malo verovatno da je projektil ispaljen iz Rusije, dok su američki zvaničnici za AP sugerisali da su ukrajinske snage ispalile projektil na nadolazeću rusku raketu, i da je on pao na Poljsku.

Rusija je negirala da je odgovorna za eksploziju, ali je poljski predsednik Andžej Duda rekao novinarima da je to "najverovatnije bila raketa ruske proizvodnje“, ali da nema konkretnih dokaza koji pokazuju ko je ispalio projektil i da je reč o jednokratnom incidentu.

NATO i SAD sprovode istragu o tom incidentu.

Video: Vožnja sa poljskim medijima kroz područje pogođeno projektilima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    16. novembar 2022 | 08:04

    Ako nije provokacija onda su ukrajinci po ko zna koji put pogodili nešto što ne treba. Brojni su snimci po netu gde se vidi kako tuku po svojoj pešadiji ili po svojim utvrđenim položajima. Takođe ima snimaka ukrajinskih vojnika koji kažu da su desetkovani prijateljskom vatrom. Daš majmunu Ifon a on uzme da njime otvara kokosov orah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA