Optuženi za ubistvo pravnice Zare se izjasnio krivim: Usmrtio je nekoliko dana nakon što je izašao iz zatvora

Meksvini se u petak pojavio na sudu gde je priznao ubistvo Zare Aline, koja je brutalno izudarana, a zatim ostavljena da umre u istočnom Londonu

  • 1
Jordan McSweeney i Zara Aleena Foto: Met Police, Metropolitan Police / PA Images / Profimedia

Seksualni predator izjasnio se krivim za ubistvo diplomirane pravnice Zare Aline samo nekoliko dana nakon što je pušten iz zatvora, piše Sky News.

Džordan Meksvini (29) pojavio se u petak na sudu gde je priznao ubistvo Zare Aline, koja je brutalno pretučena, a zatim ostavljena da umre, u ranim satima 26. juna ove godine.

Optuženi, koji je ciljao više od jedne žene pre nego što je napao Alinu, takođe se izjasnio krivim za seksualni napad.

Zara Aleena Foto: Met Police

Zara Alina se vraćala kući u Ilford, u istočnom Londonu, nakon što je provela veče sa prijateljima kada ju je napao Meksvini.

Tužioci su rekli da 35-godišnja žena "nije imala nikakve šanse" kada ju je ubica odvukao na prilaz pre nego što ju je šutnuo i gazio.

Meksvini je seksualno napao diplomiranu pravnicu i pobegao sa njenim mobilnim telefonom, ključevima i torbicom, saopštio je sud.

Hitna pomoć je pozvana u 2.44 ujutru nakon što je Zara Alina pronađena sa teškim povredama glave, delimično gola i teško dišući.

Hitna pomoć je odvezla žrtvu u Kraljevsku londonsku bolnicu, gde je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Jordan McSweeney Foto: Metropolitan Police / PA Images / Profimedia

Obdukcijom je utvrđeno da je zadobila višestruke teške povrede.

Alina je bila samo nekoliko minuta od kuće kada je ubijena, u onome što je policija opisala kao "oportunistički napad stranca".

Odeća umrljana krvlju

Nadzorne kamere iz noći ubistva pokazale su Meksvinija kako prati nekoliko žena pre nego što se fiksirao na Zaru Alinu.

Takođe je snimljen na kameri kako se vraćao u svoj karavan u Dagenhamu u Eseksu, nakon ubistva, gde je policija pronašla krvavu odeću Zare Aline.

Više mrlja krvi pronađeno je na zidu u Krenbruk Roudu sa otiskom prsta optuženog na njima.

Meksvini je pušten iz zatvora samo devet dana pre ubistva.

Sud je zaključio da je on bio "plodan" prestupnik koji je ranije bio u zatvoru zbog krivičnog dela, uznemiravanja na rasnoj osnovi i neovlašćenog posedovanja noža u zatvoru.

Imao je 28 osuđujućih presuda za 69 odvojenih krivičnih dela, uključujući provalu, krađu vozila, oštećenje krivičnog dela, napad na policajce i napad na javnost dok je bio na kauciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    19. novembar 2022 | 11:31

    Djubre na silu hteo lepu damu, kad nije islo onda ubistvo. Eh da je moje dete, ni hitler te nebi spasao. Ovo je za vesanje, steta hrane i zraka za ovakvu sotonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA