Tragična sudbina Vanesine porodice: Preselili se u Francusku u potrazi za boljim životom, pa ostali bez ćerke

Devojčica će biti sahranjena u Granadi u Španiji, gde je rođena i živela sa porodicom, pre dolaska u Francusku

  • 0
Ubistvo devojčice Tonneins Francuska Tonen Vanesa Foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

Telo Vanese (14) pronađeno je u noći između petka i subote na jugu Francuske, nakon što je porodica prijavila njen nestanak. Vanesa je oteta, silovana i ubijena, a policija je uspela da uhapsi osumnjičenog iste večeri.

Francuski mediji pišu o tragičnoj sudbini porodice koja se nedavno preselila iz Španije u Francusku. Vanesa je rođena 2008. godine u Granadi u Španiji. Njena Jeni Paola je napustila Kolumbiju kako bi radila u ovom španskom gradu.

Vanesa je, prema pisanju medija, najstarije dete Jeni Paole i njenog supruga.

Porodica je živela tamo pre nego što su odlučili da se 2021. godine presele u Tonen na jugu Francuske u potrazi za boljim životom.

Skromna primanja naterala su porodicu da se preseli i pronađe bolji posao.

Porodica je utočište pronašla u zgradi u centru grada u februaru 2022. godine. Međutim, jezička barijera bila je prepreka za par.

"Pomogli smo im i pružili im smeštaj kada su neki zatvorili vrata za ove strance", rekao je vlasnik zgrade proteklog vikenda.

Vanesa je, prema pisanju medija, bila najstarija, dobra učenica i ozbiljno dete, koje je pomagalo porodici. Učila je violinu, njen brat je bio član lokalnog BMX kluba, dok je njena najmlađa sestra trenirala gimnastiku.

Zbog teškoća sa francuskim jezikom, Jeni Paola je tražila neobične poslove kako bi pomogla porodicim, a njen muž je radio privremene poslove.

Nažalost, porodica je manje od godinu dana kasnije doživela najveću tragediju u životu, kada je njihovom najstarije dete Vanesa oteta i ubijena.

Prema pisanju medija, Vanesini roditelji žele da ćerku sahrane u Grenadi. Očekuje se da telo devojčice u ponedeljak stigne u grad u koji je rođena, a sahrana će biti održana u utorak u Andaluziji.

Gradonačelnik Granade, Francisko Kuenka, rekao je da će zajednica platiti sahranu devojčice.

"U Granadi smo zgroženi ubistvom male Vanese. Možemo samo da osudimo ovakvu vrstu nasilja koje nas je zabolelo, ali je opština odmah reagovala i sahranu će platiti grad", rekao je on za španske medije.

Institucije nameracaju da pokriju neophodne troškove i pobrinu se za porodicu, prema pisanju medija.

Za njeno ubistvo optužen je Romen Š. (31), francuskog državljanina.

Osumnjičeni je živeo u stanu sa partnerkom, majkom petogodišnjeg deteta. Njih dvoje su nedavno dobili devojčicu, prenose francuski mediji.

Tokom ispitivanja Romen je navodno priznao silovanje i ubistvo devojčice.

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA