Majka osuđena za ubistvo ćerke tvrdi da otac nema veze s tim: 6 dana ostavila bebu samu da bi slavila rođendan

Tokom istrage koja je sprovedena 2019. godine ustanovljeno da je Kudijeva nekoliko puta ostavljala dete bez nadzora

  • 0
Verphy Kudi Asiah Foto: The Argus

Mlada majka iz Velike Britanije osuđena je prošle godine na devet godina zatvora jer je ostavila bebu da umre od gladi, dok je ona šest dana proslavaljala svoj 18. rođendan.

Dok je Verfija Kudi, koja danas ima 20 godina, danima proslavljala punolestvo, njena ćerkica Azija, koja je imala samo 20 meseci, bila je samo kod kuće u Brajtonu.

Devojčica je preminula od gladi i od posledica prehlade nakon što je ostavljena bez nadzora 5 dana, 21 sat i 58 minuta, pokazala je istraga.

Ona je u avgustu prošle godine osuđena na devet godina zatvora, a sud je nedavno naložio novu istragu u koju će biti uključen i otac deteta, čiji identitet nije otkriven.

Otac deteta je označen kao osoba od interesa u ovom slučaju i uskoro bi mogao da bude saslušan.

Međutim, advokat koji zastupa Verfiju kaže da se ona strogo protivi tome i tvrdi da on nema nikakve veza s tim.

"Ne razumemo kakvu bi vrednost njegovo saslušanje u ovom slučaju moglo da ima s obzirom na okolnosti u kojima je Azija začeta", rekao je advokat.

Kudijeva je tinejdžerka koja ima problematičnu prošlost. Sa 14 godina je počela da beži iz škole i od kuće. U čitav slučaj uključio se Centar za socijalni rad i Kudi je na kraju izmeštena iz porodičnog doma. Nakon toga se sumnjalo da je žrtva seksualne eksploatacije. Ostala je trudna i vratila se da živi u Brajtonu, piše Daily Mail.

Smeštena je u hraniteljsku kuću kada se Azija rodila 22. marta 2018. godine i uvrštena je u program zaštite. Međutim, maloj Aziji nije bio dodeljen socijalni radnik.

Kudi se posle preselila kod majke, da bi je tri meseca uoči Azijine smrti, u septembru 2019, socijalne službe premestile u državni stan, gde je devojčica i pronađena mrtva.

Tokom istrage koja je sprovedena 2019. godine ustanovljeno da je Kudijeva nekoliko puta ostavljala dete bez nadzora. Jednom je Aziju ostavila samu dva dana.

U međuvremenu je saopšteno da će biti pokrenuta nova istraga kojom će bitu obuhvaćeni i socijalni radnici, kao i zaposleni u hraniteljskoj kući u kojoj je bila smeštena, kako bi se utvrdili eventualni propusti.

Očekuje se da će istraga biti završena u junu sledeće godine, nakon koje će biti poznato više detalja.

Video: Očuh pretukao dečaka (5) na smrt: Telo izneo u torbi i zakopao na obali reke Kuban

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA