Kremlj pozdravlja inicijativu Vatikana za pregovore sa Ukrajinom: Ipak ima jedno "ali"

Šef spoljnopolitičkog odeljenja Katoličke crkve nadbiskup Pol Ričard Galaher izjavio je juče da je Vatikan ponudio da organizuje pregovore izmedu Ukrajine i Rusije na svojoj teritoriji

  • 2
Vatikan Foto: Pixabay/walkerssk

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva pozdravlja napore nekih zemalja, uključujući i Vatikan, da pomognu u rešavanju situacije u Ukrajini, ali da takvi predlozi nisu mogući zbog stava Kijeva.

"Znamo da određeni broj stranih zvaničnika i vlada izražava spremnost da obezbede platformu za razgovore. Takvu političku volju, nesumnjivo, pozdravljamo. Ali u situaciji koju sada imamo de fakto i de jure od strane Ukrajine, takve platforme ne mogu biti tražene", rekao je Peskov, komentarišući inicijativu Vatikana da organizuje pregovore između Ukrajine i Rusije, preneo je Interfaks.

Šef spoljnopolitičkog odeljenja Katoličke crkve nadbiskup Pol Ričard Galaher izjavio je juče da je Vatikan ponudio da organizuje pregovore izmedu Ukrajine i Rusije na svojoj teritoriji.

On je napomenuo da su Vatikan i papa uvek bili otvoreni za pregovore od početka sukoba, ali da "još nije dobijen konkretan odgovor", preneli su ukrajinski mediji.

Video: Snimak koji je obišao svet: Papa udario vernicu, pa pokušao da objasni šta se dogodilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    29. novembar 2022 | 11:43

    Vatikan ne donosi mir, nego nemir.

  • kale

    29. novembar 2022 | 13:32

    Svaka mirovna inicijativa je dobro dosla! Nihe vazno ko je iu pitanju i sa koje strane dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA