≫ 

Paraglajder prešao u špansku enklavu, pa misteriozno nestao: Hteo da se domogne Evrope, vlasti tragaju za njim

Identitet i nacionalnost osobe nisu poznati

  • 0
Paraglajding, paraglajder Foto: Pixabay

Španske vlasti tragaju za osobom koja je paraglajderom prešla preko granice iz Maroka u špansku enklavu Melilja, što je, kako se čini, prva upotreba ove metode za prelazak na teritoriju EU.

Na snimcima koje je objavio El Faro vidi se kako osoba sleće blizu ograde, a zatim beži, što je navelo zvaničnike da posumnjaju da je ta osoba pokušavala da stigne do Evrope.

Dvoje građana prijavilo je da su videli paraglajder u četvrtak popodne, rekao je Eder Barandijaran, portparol delegacije španske vlade u Melilji, jednoj od dve španske teritorije u severnoj Africi.

Identitet i nacionalnost osobe nisu poznati, piše Guardian.

Enklava Melilja je bila u centru skandala nakon što je u junu ove godine tamo poginulo 23 osoba tokom pokušaja više stotina migranata da pređu granicu. Marokanska policija je tada bacila suzavac i tukla ljude pendrecima, čak i kada su neki od njih već ležali na zemlji.

Melilla foto: Tanjug/AP

Španske vlasti su tada optužene da su nezakonito vratile neke ljude nazad u Maroko, navodno kršeći njihovo pravo da traže azil u toj zemlji.

Nekoliko istraga zasnovanih na video snimcima i fotografijama incidenta pokazalo je da su se neki od smrtnih slučajeva možda dogodili na španskom tlu, što je španski ministar unutrašnjih poslova više puta negirao.

Od više od 29.000 ljudi koji su do sada ove godine neovlašćeno prešli u Španiju kopnom ili morem, njih 1.300 je to učinilo preko Melilje, pokazuju podaci španskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Video: Uživali na reci a onda im je iznad glave proleteo čamac: Paraglajderom protiv dosade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA