≫ 

U Bugarskoj uhapšeno 70 ilegalnih migranata: Nisu imali dokumenta, pritvorena i dva vozača

Bugarska se nalazi na ruti koju koriste migranti s Bliskog istoka i Avganistana kako bi ušli u Evropsku uniju

  • 1
Migranti izbeglice granica Turska Bugarska Foto: Tanjug/AP

Bugarska je pritvorila 70 osumnjičenih ilegalnih migranata koji su bili u autobusu na parkiralištu uz auto-put nedaleko od južnog grada Slivena rano jutros, dok je neke zbog iscrpljenosti odvezla u bolnicu, saopštila je policija.

Četrnaestorica muškaraca, koji nisu imali dokumente, ali rekli su da su avganistanskog porekla, poslati su u bolnicu, a trojica će ostati pod lekarskim nadzorom dok se ne oporave, rekla je policija.

Dva rumunjska državljana, od kojih je jedan vozač autobusa, takođe su pritvoreni, a tužioci su pokrenuli pravni postupak protiv njih.

Bugarska se nalazi na ruti koju koriste migranti s Bliskog istoka i Avganistana kako bi ušli u Evropsku uniju. Većina ne planira da ostane u najsiromašnijoj članici EU, već žele d ase domognu Zapadne Evrope.

Bugarska je pojačala provere na svojoj južnoj granici s Turskom, kao i širom zemlje kako bi se nosila s rastućim prilivom migranata i dokazala da je sposobna da čuva spoljnu granicu Evropske unije.

Austrija i Holandija su 8. decembra blokirale ulazak Sofije u šengensku zonu zbog zabrinutosti po pitanju sigurnosti i vladavine prava. Zemlja se nada ulasku sledeće godine.

Video: Zamenik direktora bolnice u Staroj Zagori: Bugarski lekari su uplašeni za decu, biće transportovana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA