≫ 

Poruka mira azerbejdžanskih demonstranata: 44 golubice puštene u nebo

Broj 44 simbolizuje čvrstu poziciju Azerbejdžana kao pobedničke države i istorijsku pobedu koju je postigla

  • 0
Azarbejdžan, poruka mira, golubovi Printskrin: Trend TV

Mirni demonstranti u Azerbejdžanu pustili su 44 goluba u nebo kao simbol mira na putu Kankandi-Lačin pre dva dana, prenosi Trend.

Slika goluba se takođe nalazi na rukavu uniforme ruskih mirovnjaka, privremeno stacioniranih u Azerbejdžanu u skladu sa trilateralnom izjavom potpisanom između azerbejdžanskog, jermenskog i ruskog lidera posle Drugog rata u Karabahu 2020. godine.

Broj 44 simbolizuje čvrstu poziciju Azerbejdžana kao pobedničke države i istorijsku pobedu koju je postigla.

Predstavnici azerbejdžanskih nevladinih organizacija (NVO) protestuju u blizini Šuše, blizu zone privremenog razmeštanja ruskih mirovnih snaga. Protest se održava protiv neprihvatanja azerbejdžanskih specijalista na teritoriju, da prate nedozvoljenu eksploataciju rudnih resursa zemlje.

Prethodno je, nakon razgovora sa komandom ruskih mirovnih snaga 3. i 7. decembra ove godine, grupa eksperata iz Ministarstva ekologije i prirodnih resursa, Službe državne imovine pri Ministarstvu ekonomije i AzerGold CJSC trebalo da počne preliminarno praćenje nedozvoljene eksploatacije mineralnih resursa, kao i pojavljivanja ekoloških implikacija na azerbejdžanskim zemljama, gde su privremeno raspoređene ruske mirovne snage, 10. decembra.

Od stručnog tima se očekivalo da izvrši uvid u stanje životne sredine na ležištu zlata "Gizilbulagh" i nalazištu bakra-molibdena "Damirli”, da prati različite površine, organizuje katastarsku imovinu, proceni potencijalne rizike i pretnje po životnu sredinu, kao i po podzemne prostore i izvore površinskih voda.

Međutim, po dolasku u područje posmatranja, ekspertska grupa, u pratnji ruskih mirovnjaka, suočila se sa provokacijama. Do planirane početne inspekcije i praćenja nije došlo zbog činjenice da ruski mirovnjaci ne samo da nisu stvorili potrebne uslove već su sprečili da se ceo proces nastavi.

Video: Ispred Predsedništva održan skup Za odbranu KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA