Direktor Ruskog doma u CAR, ranjen u pokušaju atentata, biće prebačen u Rusiju

Dmitrij Sitij je teško povređen u petak kada mu je u rukama eksplodirao paket

  • 0
Centralnoafrička republika pokušaj atentata, policija Foto: Barbara DEBOUT / AFP / Profimedia

Direktor Ruskog doma u Centralnoafričkoj Republici (CAR) Dmitrij Sitij, koji je ranjen u pokušaju atentata, trebalo bi da bude prebačen u Rusiju, saopštila je danas ruska ambasada u toj državi.

"Direktor Ruskog doma Dmitrij Sitij je u stabilnom, ali teškom stanju i lekari nastavljaju da se bore za njegov život. Sitij mora hitno da bude prebačen u Rusiju radi daljeg lečenja", napisala je ambasada na svom Fejsbuk nalogu iako su platforme kompanije Meta, kojoj pripada i Fejsbuk zabranjene u Rusiji i označene kao ekstremističke, prenosi TASS.

Rojters je ranije preneo da je Sitij, koji se povezuje sa Jevgenijem Prigožinom, ozloglašenim milionerom i liderom paravojne organizacije Vagner grupa, teško povređen u petak kada mu je u rukama eksplodirao paket. Prigožin, za koga britanska agencija navodi da ima bliske veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je na svom Telegram kanalu da je Dmitrij Sitij bio u teškom stanju nakon napada.

Ruska ambasada u CAR saopštila je danas da će uputiti notu ministarstvu spoljnih poslova te zemlje sa zahtevom da se sprovede hitna i sveobuhvatna istraga terorističkog napada na direktora Ruskog doma Dmitrija Sitija.

"Ambasador Rusije u CAR Aleksandar Bikantov posetio je danas generalnog direktora Ruskog doma Dmitrija Sitija u bolnici u Banguiju. Ruska ambasada će uputiti diplomatsku notu ministarstvu spoljnih poslova CAR i zahtevati hitnu i sveobuhvatnu istragu kako bi se identifikovali organizatori i izvršioci terorističkog napada na ruskog državljanina", navodi se u sopštenju ruske ambasade na Fejsbuku.

Video: Razmena Britni Grajner i Viktora Buta: Ruski mediji izbrisali deo na snimku kako se rukuju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA