Serijski ubica "Zmija" posle odslužene kazne, tvrdi da je nedužan: Nisam nikog ubio, tužiću sve

Oženio se ćerkom svog advokata u Nepalu

  • 0
Čarls Sobraj, Charles Sobhraj, serijski ubica Foto: Tanjug/AP

Osuđeni ubica Čarls Sobhraj poznat po nadimku "Zmija" i posle izlaska iz zatvora gde je proveo 19 godina, tvrdi da nije kriv za ta ubistva.

Njemu se na teret stavlja i više od 20 ubistava sedamdesetih godina.

Samo nekoliko sati pošto je izašao iz zatvora, mediji su snimili Sobhraja (78) kako se ukrcava na avion za Francusku kada je poručio da je nedužan i zapretio da će tužiti one koji su odgovorni za to što je bio u zatvoru.

"Kad sam otišao u zatvor, nisam uradio ništa. Nevin sam u ovim slučajevima. Tako se ne osećam ni dobro ni loše. Ja sam nevin. Sve je zasnovano na falsifikovanim dokumentima", rekao je on dok se ukrcavao u avion, prenosi Daily Mail.

Dodao je da je okružni sudija bez ijednog svedoka i bez obaveštavanja optuženog da iznese svoju odbranu, napisao presudu.

"Dobro sam. Imam puno toga da uradim i moram da tužim ljude, uklučujući one u Nepalu", rekao je on.

Vrhovni sud Nepala naložio je ove sedmice oslobađanje Sobraja, poznatog kao "bikini ubica” u Tajlandu, iz zdravstvenih razloga.

Inače, dok je bio u zatvoru Sobhraj se 2008. oženio ćerkom svog advokata Nihitom Bisvas.

Sud u Nepalu ga je 2014. godine osudio za ubistva dvoje kanadskih turista 1975. godine na 20 godina zatvora.

Bežao je iz zatvora iz nekoliko zemalja, a veština bežanja od nadležnih organa donela mu je nadimak "Zmija"(The Serpent), a o njegovim navodnim zločinima snimljena je i istoimena drama.

Serija "The Serpent" (Zmija), Netflix i BBC serija iz 2021. godine govori kako je Sobhraj godinama kršio zakon širom Azije. Govori o tome kako je drogirao, pljačkao i ubijao putnike i kako je bivši holandski diplomata Herman Nipenberg godinama sarađivao sa vlastima u nadi da će ga uhvatiti.

(Telegrafr.s)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA