Jedan kritikovao Putina, drugi bio blizak sa Kijevom? Trojica bogatih Rusa misteriozno umrla u roku od 2 dana

Aleksandar Buzakov, Pavel Antov i Aleksej maslov preminuli su u roku od 48 sati

  • 21
Aleksej, Aleksey F. Maslov Alexander Buzakov Pavel Antonov Foto:Stanislav Krasilnikov / TASS /, Not supplied / WillWest News / Profimedia, Wikimedia/Jason L. Austin

Tri visokopozicionirana Rusa preminula su pod čudnim okolnostima u roku od 48 sati.

Prvi među njima bio je Aleksandar Buzakov, šef jednog od najvećih brodogradilišta u Rusiji. On je iznenada preminuo prošle subote, a okolnosti pod kojima je preminuo još uvek nisu saopštene.

Buzakov je 11 godina bio na čelu brodogradilišta koje se uglavnom bavi izgradnjom nenuklearnih podmornica.

To ga je učinilo jednim od najvažnijih ljudi u ruskoj industriji naoružanja.

Kako navodi ruska radio stanica Svoboda, pod rukovodstvom Buzakova su izgrađene i podmornice sposobne da lansiraju rakete većeg kalibra.

Prema podacima ruske vojske, ovi su takođe korišćeni u ratu u Ukrajini.

Alexander Buzakov Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Profimedia

General Maslov bio je blizak sa Kijevom

Istog dana, celu Rusiju, ali i svet šokirala je vest o smrti generala Alekseja Maslova koji je iznenada preminuo u Moskvi u 69. godini.

General Maslov je bio glavnokomandujući ruskih kopnenih snaga od 2004. do 2008. Uralvagonzavod ga naziva "izvanrednim komandantom koji je prešao hrabar put od komandanta voda do glavnog komandanta kopnenih snaga".

Bivši vojni komandant, koji potiče iz ruskog regiona koji se graniči sa Ukrajinom, imao je bliske veze sa Kijevom.

Vojna karijera generala Maslova počela je u Sovjetskoj Ukrajini, gde je studirao na Visokoj komandnoj školi u Harkovu. Kasnije je bio stacioniran u Karpatima na granici sa Rumunijom. Posle četiri godine komandovanja oružanim snagama Rusije, Maslov je postavljen za zamenika Dmitrija Rogozina, tadašnjeg izaslanika Rusije pri NATO-u u Briselu.

Rogozin je uporni pristalica ruske invazije na Ukrajinu, a prošle nedelje je ranjen u ukrajinskom artiljerijskom napadu.

Ruski kralj kobasica nađen mrtav u Indiji

Ruski političar, koji je navodno kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovo pokretanje rata u Ukrajini, pronađen je mrtav nakon misterioznog pada s prozora hotelske sobe u indijskom gradu Rajagada.

Kralj kobasica, multimilioner Pavel Antov, koji je član glavne proputinovske stranke Jedinstvena Rusija otišao je na putovanje kako bi proslavio svoj 66. rođendan, međutim s njega se nikad nije vratio.

Na njegovoj zabavi prvo je prošlog četvrtka od srčanog udara preminuo njegov prijatelj, a život bogatog političara okončan je dva dana kasnije.

Ruski konzul u Kolkati, Aleksej Idamkin, kazao je za rusku državnu agenciju da pomno prate istragu i informacije koje dolaze od policije.

Pavel Antov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Tajkun koji je 2019. proglašen najplaćenijim izabranim političarem, s godišnjom zaradom od 147 miliona evra prema Forbsovoj analizi, u junu je navodno kritikovao rat i vazdušne napade na Kijev. On je ove akcije ruske vojske navodno nazvao "ruskim terorom u kom stradaju ukrajinski civili".

Nakon te izjave, navodno se našao pod žestokim pritiskom nakon čega je bio primoran da povuče komentar, a zatim se i izvinio zbog tih navoda, piše Jutarnji.

Rekao je da je njegova objava na društvenim mrežama bila "nesrećni nesporazum i tehnička greška". Pritom je insistirao da je uvek podržavao predsednika Putina i njegove ciljeve u vojnoj operaciji.

Indijski mediji javljaju da je ruski mesni mogul "skočio" s krova hotela i kako je pronađen u lokvi krvi. Njegov vodič ga je prevezao u bolnicu, međutim, tamo su samo mogli da konstatuju smrt.

Pavel je iza sebe ostavio suprugu i ćerku.

Podsetimo, otkako je počeo rat u Ukrajini, veliki broj visokopozicioniranih Rusa i članovi njihovih porodica, pronađeni su mrtvi pod čudnim okolnostima.

Mnogi su tvrdili da iza njih stoje ruske bezbednosne agencije, međutim, zvaničnih potvrda i dokaza do sada nije bilo.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malbrank

    28. decembar 2022 | 13:27

    Čuj misteriozno!Nema tu nikakve misterije sve je jasno.

  • Гаргамел

    28. decembar 2022 | 13:46

    Јел су настрадали пљували труо систем који је настао после распада СССР-а а у којем су се обогатили ! ?

  • Dante

    28. decembar 2022 | 13:35

    Ko visoko leti, nisko pada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA