≫ 

Osumnjičena za ubistvo male Lole znala šta radi? Stiglo psihijatrijsko veštačenje

Lola Davijet je mučena, silovana i brutalno ubijena 14. oktobra

  • 0
Lola Daviet, Lola Davijet Foto: Facebook/Delphine Daviet

Dabija B. (24), koja se sumnjiči da je 14. oktobra ubila 12-godišnju Lolu Davijet u Parizu, te da je njeno telo spakovala u sanduk, u trenutku ubistva je izgleda bila uračunljiva. Tako bar govori izveštaj psihijatrijskog veštačenja osumnjičene.

Prema pisanju francuskih medija, psihijatar, koji je bio zadužen za veštačenje proceio je da osumnjičena nije patila od psihičkih ili neuropsihičkih poremećaja, koji bi je učinili neuračunljivom.

Dva izvora potvrdila su za AFP šta piše u ekspertizi. U slučaju da osumnjičena nije bila sklona rasuđivanju mogla se proglasiti krivična neodgovornost, što bi sprečilo održavanje glavnog pretresa. U slučaju malverzacije, osumnjičeni se smatra podložnim krivičnoj sankciji, ali mu kazna može biti smanjena.

Podsetimo, Lola Davijet je mučena, silovana i brutalno ubijena 14. oktobra. Devojčica se kobnog dana nije vratila kući iz škole, a kamere su snimile kako u 15.15 časova ulazi u svoju zgradu u Parizu, a za njom nepoznata žena.

Nažalost, devojčica do stana nikad nije stigla, a osam sati kasnije, njeno telo sa tragovima mučenja pronađeno je u sanduku nedaleko od zgrade.

Obdukcija je otkrila da je umrla od posledica gušenja, da je seksualno zlostavljana, a pronađene su i brojne povrede po telu i vratu, među kojima i povrede na stopalima, gde su bili su utisnuti brojevi "0" i "1".

Motiv za ovaj svirepi zločin i dalje nije otkriven.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA