• 1

Policajac koji je učestvovao u potrazi za Lolom (12) otkrio jezive detalje: "Nismo smeli da priđemo sanduku"

Policajac koji je direktno učestvovao u traženju devojčice, čiji nestanak su prošlog petka roditelji prijavili u 17 časova, priča da nikad nije živeo tako traomatično iskustvo

  • 1

Prošlo je tačno sedam dana otkako je u Parizu pronađeno telo 12-godišnje devojčice u koferu.

Lola Davijet se kobnog 14. oktobra nije vratila kući iz škole. Sigurnosne kamere u zgradi u kojoj je živela snimile su je kako ulazi u ulaz, ali do stana nikad nije stigla. Kamere su u isto vreme snimile i jednu devojku kako ulazi za njom. Osam sati kasnije telo devojčice, sa brojnim povredama po telu i znacima seksualnog zlostavljanja biće pronađeno u koferu nedaleko od zgrade u kojoj je malena živela.

Policajac koji je direktno učestvovao u traženju devojčice, čiji nestanak su prošlog petka roditelji prijavili u 17 časova, priča da nikad nije živeo tako traomatično iskustvo.

- Kada su roditelji pozvali policiju odmah smo reagovali, jer su u pitanju upravnici zgrade, koji imaju direktan pristup snimcima sa sigurnosnih kamera. Na tim snimcima se vidi Lola u hodniku, a iza nje žena koju roditelji ne poznaju, a od tada niko ništa nije čuo o devojčici - priča policajac za francuske medije.

"Naši najgori strahovi su se obistinili"

Brojne policijske ekipe odmah su otišle u zgradu, pregledale snimke sa kamera i krenule da istražuju komšiluk.

- Prošli smo i preko parking zgrade i tamo smo pronašli lepljivu traku i skalpel. Zabrinuli smo se, znali smo da moramo brzo da delamo i pronađemo Lolu - priseća se policajac.

Ubrzo je policija naletela i na druge zabrinjavajuće tragove. Jedan čovek im je rekao da je video ženu koja se jako čudno ponaša kako vuče neki sanduk u kojem je, kako je razumeo, leš!

Najgore slutnje su se obistinile kada je oko 23 sata policija dobila poziv od jednog beskućnika, koji je javio da je pronašao kutiju sa telom unutra.

- Horor! Kada smo to čuli na radio stanici bili smo u šoku. Naši strahovi su počeli da se ređaju. Taj trenutak kada smo shvatili da nismo uspeli da je spasimo nam je najteže pao - priča policajac.

Na licu mesta policija je ispitivala telo, kako bi se potvrdilo da li je u pitanju devojčica za kojom su čitavog poslepodneva tragali.

- Prišli smo, čujemo kolege kako govore opis, ali mi nismo smeli da priđemo. Plašili smo se šta ćemo videti. Sumnjali smo da je horor scena - priča on.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od posledica gušenja. Dete je mučeno i ima brojne rane po ramenima i leđima, kao i tragove udaraca po licu.

- Nismo mogli ništa da uradimo. Područje je bilo obezbeđeno. Sada smo tražili osumnjičenog, pripremali smo mesto zločina za dolazak specijalnih timova. Nismo imali drugog izbora, šta drugo da uradiš? - govori policajac.

Narednog dana uhapšena je Dabija B. (24), rodom iz Alžira, koja je privremeno živela u istoj zgradi gde i Lola, u stanu svoje sestre.

Ona se sumnjiči da je devojčicu namamila u stan, gde ju je napala, vezala, mučila, seksualno zlostavljala i potom ubila. Telo je potom spakovala u sanduk i sa još dva kofera izašla iz stana. Tu ju je prijatelj pokupio kolima. Zajedno su otišli u njegov stan na drugom kraju grada.

Oko 22 časa taj prijatelj je pozvao privatnog vozača, u čije vozilo su smestili kofere i sanduk sa Lolinim telom. Vozač je, ne znajući ni šta prevozi, Dabiju sa prtljagom vratio do ulaza zgrade u kojoj je devojčica živela.

On je posvedočio da je Dabija zvala svoju sestru da siđe da joj pomogne sa koferima, što je ova odbila. Nedugo potom je sanduk sa telom male Lole pronađeno nedaleko od zgrade.

Malena je imala i posekotine po vratu, kao i utisnute brojeve "0" i "1" na grudima i tabanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok