Bajden: Putin prekidom vatre pokušava da "dođe do daha"

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom tokom Badnje večeri i Božića

  • 35
Džo Bajden i Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da "dođe do daha" uspostavljanjem 36-časovnog prekida vatre, rekao je danas predsednik SAD Džozef Bajden novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o predlogu Moskve za uspostavljenje primirja.

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom tokom Badnje večeri i Božića sa početkom u podne 6. januara do kraja 7. januara, nakon apela patrijarha Ruske pravoslavne crkve Kirila, preneo je Rojters.

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    5. januar 2023 | 19:25

    Pajacu dementni američki,Putin je pravoslavac a zna se koja je vera najčistija...PRAVOSLAVNA... zato nas i mrzite iz dna duše!!!

  • Aca

    5. januar 2023 | 19:45

    Pa sta vam nije jasno Putin ratuje protiv satansita duboke drzave i Nato!!!Molim da se objavi oni zele Rusiju i Pravoslavlje da uniste!!!

  • Tx

    5. januar 2023 | 19:46

    OVAJ PAJAC NEMOŽE DA SHVATI DA JE NAMA PRAVOSLAVCIMA BOŽIC SVETINJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA