≫ 

Prijateljice Ane Volš mole američku socijalnu službu: "Dozvolite da brinemo o njenoj deci, da ih ne razdvoje"

One strahuju da bi deca u hraniteljskim uslovima mogla da budu razdvojena

  • 4
Ana Volš Foto: Instagram.com/anawalshe

Prijateljice Ane Volš nestale pre 11 dana apeluju na službu za zaštitu dece da im dozvole da se brinu o njeno troje dece kako mališani ne bi bili smešteni u ustanove hraniteljskog tipa gde bi mogli biti razdvojeni.

Odeljenje države Masačusests za decu i porodicu preuzelo je brigu o deci u nedelju kada je njihov otac Brajan Volš uhapšen zbog ometanja istrage o nestanku Ane.

Ana, rodom iz Beograda, i Brajan Volš imaju tri dečaka. Najstariji ima šest godina a najmlađi dve.

Nataša Skaj i Pamela Bardi, Anine bliske prijateljice, rekle su za Fox News Digital da veruju da će deca biti stavljena u hraniteljski sistem i eventaulno razdvojena.

"Ane nema već 11 dana. Šanse da se pronađe su sumorne, ali mi moramo da brinemo o deci. To treba da bude naš prioritet. Međunarodna zajednica u oblasti Nove Engleske uključujući porodice čija se deca igraju sa Aninim žele da se staraju o njima dok ne dođe Anina mama iz Srbije u SAD", rekla je Nataša Skaj danas.

Ona je osnivač neprofitne organizacije Skaj Internešenel Centar u Njutonu koja pomaže u prikupljanju sredstava za dolazak Anine mame iz Srbije u Masačusets.

"Sigurni smo da se socijalne službe brinu za Anine dečake kao i mi, ali treba da obezbedimo da budu u jednoj privatnoj kući, da se druže sa svojim drugarima. Molimo socijalne službe da nam dozvole da se brinemo o njima i da ih ne stave u sistem hraniteljske zaštite. To je jedini način kako možemo da pomognemo Aninoj deci", rekla je Nataša Skaj.

Državna služba za zaštitu dece nije odgovorila na zahtev Fox News Digitala za komentar.

Policija nastavlja potragu za Anom Volš, a na saslušanju Brajana Volša, sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož.

Video: Poseta rodnom Beogradu, uživanje u prirodi, emotivna igra sa decom: Poslednji snimci Ane Volš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    11. januar 2023 | 23:23

    Kakva socijalna sluzba i kakvi hranitelji ne razumem, pa to je najvece zlo. Zena ima Roditelje i familiju u Srbiji koji imaju pravo staretaljstva na tom decom i od toga ne smeju da odustaju dok decu sudski ne dovedu kod sebe. Ako se uspostavi da je ubijena od strane muza, pa ne moze porodica ubice imati vece pravo starateljstva od Aninine rodbine. Deca imaju Srpske pasose i sta tu nije jasno ne razumem.

  • Intet

    11. januar 2023 | 23:20

    Pa jel ta zena ima majki,sestre,rodbinu,a ne da prijateljice razmisljaju sta je i gde su deca..Nisu mi jasni

  • Igor

    12. januar 2023 | 07:32

    Ja ne znam šta vi pišete. Kakva familija i komšije. Ako su deca američki državljani nema boga da će više iko u Srbiji da ih vidi dok su maloletna. Završiće kod hranitelja ili kod njegove familije ako su na istom kontinentu. Moje dete ima kanadsko državljanstvo i završila je par g škole tamo. Ali iz ambasade zovu svako par meseci da pričaju sa njima o problemima porodici bla bla. I nešto samo da nije u redu mogu da budu gde god hoće ali njih uzima Kanada i to je tako i kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA