≫ 

Od prijave nestanka, do optužbi za ubistvo: Ključni dokazi protiv Brajana Volša, muža nestale Beograđanke

Kroz 17 dana koliko Ane nema, njen suprug Brajan Volš prolazio kroz različite faze ovog stravičnog slučaja koji je potresao kako SAD, tako i Srbiju

  • 1
Brajan Volš Foto-kolaž: Telegraf.rs, Tanjug/AP

Brajan Volš, suprug Beograđanke Ane, optužen je danas za njeno ubistvo, saopšteno je.

Beograđanka Ana Volš poslednji put je viđena 1. januara kada je trebalo da krene na aerodrom. Prvog dana nove godine trebalo je da se ukrca na let na koji nikada nije stigla, a prema najnovijim podacima iz istrage, njen muž Brajan Volš optužen je za njeno ubistvo.

Kroz 17 dana koliko Ane nema, njen suprug Brajan Volš prolazio kroz različite faze ovog stravičnog slučaja koji je potresao kako SAD, tako i Srbiju. Bio je najpre zabrinuti i uplašeni muž, kom je, kako je na početku rekao policiji, bilo normalno što Ane tri dana nema. Potom je priveden zbog laganja policije, da bi na kraju zvaničnici saopštili ono što su mnogi već danima sumnjali- da je Brajan osumnjičen za Aninom ubistvo.

Ovo su ključni momenti koji su doveli do optužbi protiv Brajana

1. januar: Ana Volš je navodno krenula na aerodrom

Policija Kohaseta kaže da je Ana Volš bila u svom domu nešto posle ponoći pre nego što je uzela prevoz do bostonskog aerodroma Logan zbog leta za Vašington, kako bi se pobrinula za hitne slučajeve na poslu.

Nejasno je ko je prijavio navodne detalje, a policija je rekla da nije mogla nezavisno da ih potvrdi - iako su potvrdili da je imala rezervisan let za Vašington za 3. januar. Ona je često putovala za Vašington zbog posla, rekla je policija, gde je radila u agenciji za nekretnine.

Policija nije precizirala ko je prijavio da je poslednji put video Anu Volš kod kuće te noći, osim što je rekla da je to bio "član porodice". Zvaničnici su rekli da je njen muž spavao u vreme kada je navodno otišla.

Brajan Volš je rekao policiji da je par otišao u krevet nakon što je prijatelj napustio njihov dom oko 1 sat posle ponoći i da je Ana Volš otišla na aerodrom između 6 i 7 ujutru.

Brajan je takođe rekao policiji da je novogodišnje popodne proveo radeći poslove za svoju majku, ali nije viđen na video snimku obezbeđivanja ni u jednoj prodavnici, prema izjavi pod zakletvom.

2. januar: Policija kaže da je Brajan kupio sredstva za čišćenje

Prema policiji, telefon Ane Volš se poslednji put povezao sa tornjem za mobilni telefon u 3:14 ujutro 2. januara. Njen telefon je tada isključen.

Brajan Volš je rekao policiji da je posetio bar u obližnjem gradu Norvelu 2. januara rano.

Policija je otkrila video dokaze da je Brajan Volš posetio darnju Home Depot u Roklandu 2. januara. Nosio je hiruršku masku i rukavice i kupio je robu u vrednosti od 450 dolara, uključujući sredstva za čišćenje, krpe i traku, prema tužiocima.

4. januar: Poslodavac traži proveru Ane

Šef obezbeđenja poslodavca Ane Volš, Tishman Speyer, pozvao je policiju Kohaseta oko 11:45 sati 4. januara da zatraži proveru zdravlja, prijavivši da je njen automobil u Vašingtonu, da je poslednji put viđena nekoliko dana ranije i da je kompanija kontaktirala njenog muža, koji nije podneo prijavu za nestanak, prema policijskom zapisu.

Šef obezbeđenja kompanije rekao je policiji da kompanija ne zna ništa o Ani Volš, ali da "nema razloga da misli da je u opasnosti ili bolesna", navodi se u policijskom dnevniku.

Policija je intervjuisala Brajana Volša u njegovoj kući nešto posle 18:30 sati, navodi se u izjavi pod zakletvom. Rekao je da je njegova supruga otišla na posao u Vašington u 6:30 ujutro na Novu godinu "i da se od tada nije čuo s njom", navodi se u policijskom dnevniku.

5. januar: Potraga za Anom postaje javna

Policija je objavila da traga za Anom Volš, pozivajući javnost da se javi ukoliko ima informacije o tome gde se nalazi.

6. januar: Požar u bivšoj Aninoj kući

Na konferenciji za novinare, šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli rekao je da su suprug, porodica i prijatelji Ane Volš "potpuno sarađivali" u istrazi.

Prema policijskom dnevniku, 6. januara se zapalila bivša rezidencija Volšovih na Jerusalim putu. Četiri stanara - tri odrasle osobe i malo dete - pobegli su pre nego što su stigli nadležni i ostali su nepovređeni, saopštila je policija.

7. januar: Pretraga na terenu obustavljena

Lokalna i državna policija saopštile su da obustavljaju dvodnevnu pretragu terena u šumi u blizini kuće Volš.

Vesti o Aninom nestanku preplavile su mali grad Kohaset, koji je, prema podacima Crime Grade, bezbedniji nego 98 posto gradova u zemlji. Vest o nestanku stigla je i do Srbije, gde je Ana rođena i odrasla.

8. januar: Brajan Volš je uhapšen

Policija se vratila u kuću Volšovih da bi izvršila nalog za pretres nešto posle 9:20 ujutro, prema policijskom dnevniku.

Vlasti su uhapsile Brajana Volša, rekavši da je obmanuo njihovu istragu.

9. januar: Brajan se pojavio na sudu, ali ne prvi put u životu

Brajan Volš je optužen pred Okružnim sudom u Kvinsiju. On se izjasnio da nije kriv ni po jednoj optužbi i određena mu je kauciju od 500.000 dolara. Sledeći put pred sudom će se pojaviti 9. februara.

To nije bilo prvo pojavljivanje Brajana na sudu: 2021. godine se izjasnio krivim na saveznom sudu po tri tačke, uključujući prevaru, nakon što je ukrao slike Endija Vorhola od kolege sa fakulteta i naručio falsifikat, preneo je Rojters.

U trenutku nestanka supruge bio je u kućnom pritvoru i nosio je nanogicu.

U pismu dostavljenom sudiji u junu, Ana Volš je napisala: "Brajan je dosledno radio na razbijanju prethodnih navika svoje porodice i svi se radujemo novom poglavlju njegovog života".

Nakon smrti oca Brajana Volša 2018, od kojeg se otuđio zbog navoda o nestanku novca, došlo je do pravne bitke oko imanja njegovog oca, prema sudskim dokumentima i NBC Bostonu. U izjavama rođaka i prijatelja opisan je kao nasilni lažov.

Nećak oca Brajana Volša pobedio je u slučaju nasleđivanja, pokazuju sudski dokumenti.

10. januar: Potraga za dokazima

Okružno tužilaštvo okruga Norfolk saopštilo je da su istražitelji uklonili "više predmeta" za testiranje u pretresu severno od Bostona.

Testiranjem nespecificiranih predmeta će se "utvrditi da li imaju dokaznu vrednost" u slučaju nestanka Ane Volš, saopštila je kancelarija tužioca.

NBC Boston je izvestio da su istražitelji proveli sate u ponedeljak češljajući smeće na transfer stanici u Pibodiju, gradu severno od Bostona, nakon što su kopali po kontejneru u stambenom kompleksu u kojem živi majka Brajana Volša.

12. januar: Ana ranije prijavila da muž preti da će je ubiti

"Nestala mama iz Kohaseta Ana Volš rekla je policiji Vašingtona da je Brajan Volš pretio da će ubiti nju i njene prijatelje", napisao je na Tviteru novinar lokalnog portala Boston25 Bob Vard koji prati slučaj.

On tvrdi da policijski izveštaj koji je ekskluzivno dobio otkrio duboke probleme koji su postojali čak i pre nego što su Ana i Brajan bili vereni.

Ana Volš je, kako se navodi, rekla da joj je Brajan preko telefona pretio da će ubiti nju i njene prijatelje.

U izveštaju se Brajan ne pominje po imenu, ali izvori novinara Vorda ukazuju da je on osumnjičen. Dodaje se da Ana nikad nije sarađivala sa policijom i da on nije optužen pa je slučaj zatvoren.

14. januar: Policijski zapisnik otkrio kada je Anin telefon poslednji put bio aktivan

Advokat Komonvelta Lin Beland ranije je otkrila da je mobilni telefon Ane Volš "davao signal u oblasti" porodične kuće glavnog sudije Kušing na auto-putu 1. i 2. januara, "što je bilo nakon što je optuženi rekao da je ona nestala". Dnevnici policije Kohaset pokazuju da je od 4. januara Anin mobilni telefon bio isključen, ali da je poslednji put "dao signal" oko 3.14 ujutro 2. januara, samo 24 sata nakon što je navodno poslednji put viđena.

Ana Volš Foto: Instagram.com/anawalshe

Dnevnik dalje opisuje kako je Anin telefon registrovan u Kohasetu, otprilike 1,7 milja od njene kuće. Četiri stanara koji žive u ili oko Reservoir Road-a rekli su Fok Nevs Digital-u u četvrtak uveče da su istražitelji pročešljali područje 6. januara. Istražitelji su pitali komšije da li su videli ili čuli nešto tokom ranog jutra 2. januara.

"Spavali smo i ništa nismo videli. Imamo kameru, ali je bila puna, pa sam prošle nedelje obrisao snimak. Prekorevam se", rekao je muškarac.

16. januar: Policiji se javio Anin komšija koji ima snimak kamera

Novinarka Telegraf.rs Zorica Radulović, koja je u Bostonu i prati priču o Ani Volš, dobila je sliku policijskog dokumenta koji pokazuje da je policija na tragu novih dokaza u slučaju nestale Beograđanke.

Radi se o dokumentu u kojem se navodi da se policiji Kohaseta 8. januara, javio muškarac i rekao da ima snimke sa sigurnosnih kamera koji bi mogli da budu od pomoći u istrazi.

U pitanju su, kako saznajemo, komšije Ane i Brajana Volša.

Na dokumentu, u čiji je Telegraf imao uvid, nalazi se transkript prijave muškarca iz Kohaseta, čiji identitet s razlogom ne objavljujemo.

Policijski dokument Ana Volš Masačusets prijava komšije Foto: Privatna arhiva

17. januar: Brajan optužen za ubistvo

Brajan Volš suočava se sa optužbama za ubistvo u vezi sa slučajem nestanka njegove supruge Ane Volš.

Brajan je tokom saslušanja prošle nedelje negirao da je umešan u nestanak njegove supruge Ane.

Nakon što su vlasti saopštile da je Brajan optužen za ubistvo Telegraf je kontaktirao njenu majku Ljubicu, koja živi u beogradu.

Milanka je nakon kratkog ćutanja, pošto smo joj rekli da je Brajan optužen, rekla da u ovo ne može da veruje, kao što ne može da veruje u sve vesti koje su se do sad pojavljivale na račun njenog zeta.

- Ja u to ne mogu da verujem - rekla je Milanka a zatim nastavila:

- Ne mogu da verujem kao što ne mogu da verujem u sve što se piše. Rekla sam vam danas. Imam nadu da je moje dete živo.

Brajan bi sutra trebalo da se nađe pred sudom u Kvinsu zbog optužbi za ubistvo negove supruge Ane.

Video: Telegraf ispred kuće majke Brajana Volša u momentu kad je saopšteno da je optužen za Anino ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA