≫ 

"Stigli smo u isto vreme, pa smo krst poklonili devojčici staroj 7 godina": Srbi danas plivali i na Malti

Pored svih plivača na Malti, našao se i sveštenik Risto Gorančić koji je uvek uz naše ljude. Tako je i na današnji dan bio s njima, podržavao ih i bodrio.

  • 0
Malta plivanje za časni krst Foto: Telegraf.rs

Bogojavljensko plivanje za časni krst nije se održalo samo u gotovo svim srpskim gradovima, već u ledenu vodu uskakali i Srbi na Malti, koji decenijama tamo žive i rade. 

Veliki broj Srba okupio se na Bogojavljenje u gradu Budžiba, a kako saznajemo, ukupno je plivalo 40 odraslih, ali i čak šest mališana.

Do krsta su stigla dvojica plivača, ali su odlučili da krst daju sedmogodišnjoj devojčici.

- Treći put sam osvojio plivanje za Časni krst. Osećaj je neopisiv, jedan dečko i ja smo stigli u isto vreme, a tu je bila i jedna devojčica od, čini mi se, sedam godina, pa smo ga dali njoj - kaže Dejan Jovanović iz Beograda.

Malta Foto: Telegraf.rs

Među muškarcima bila je i jedna dama.

- Utisci i impresije su pozitivni, jako je hladan dan i voda. Drago mi je da sam učestvovala danas i nadam se da ću ponovo učestvovati naredne godine - rekla je Tamara Marinković iz Mladenovca.

Malta Foto: Telegraf.rs

Pobednik prlivanja za časni krst na Malti do 16 godina bio je Matija Petrović, momak iz Niša. 

- Utisci su da je bilo jako hladno, ali plivao sam i u hladnim vodama. Osvojio sam krst i jako mi je drago. Treniram vaterpolo pa sam hteo da se oprobam, i nadam se da ću naredne godine plivati sa odraslima, starijoj grupi - rekao je ponosno Matija.

Malta Foto: Telegraf.rs

Pored svih plivača na Malti, našao se i sveštenik Risto Gorančić koji je uvek uz naše ljude. Tako je i na današnji dan bio s njima, podržavao ih i bodrio.

Plivanje za časni krst ove godine, organizovali Organizator je bila SPC na Malti a pomogli su Konzulat na Malti i g. Boško Šukić, Srpsko Malteška zajednica i Srpsko Malteška info grupa, kao i Slobodan Rangelov koji je našim ljudima na Malti desna ruka.

Telegraf je više puta pisao o našim ljudima na koji žive na Malti, a posebno se zahvaljujemo Milošu Solakoviću koji se potrudio da nam prenese atmosferu sa Malte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA