U Oklandu proglašena vanredna situacija zbog poplava: Evakuisani građani, očekuje se pogoršanje situacije

Zbog vanredne situacije otkazan je i koncert britanskog muzičara Eltona Džona u Oklandu, na kojem se očekivalo oko 40.000 ljudi

  • 0
Novi zeland poplava Foto: Tanjug/AP

Vanredna situacija proglašena je danas u najvećem novozelandskom gradu Oklandu zbog poplava koje su primorale stanovništvo na evakuaciju i prouzrokovale blokade puteva i zatvaranje gradskih aerodroma.

Gradonačelnik Oklanda Vejn Braun izjavio je da je proglasio vanrednu situaciju zbog obima oštećenja usled poplava i potrebe da agencija za vanredne situacije dobije veća ovlašćenja, prenosi Rojters.

Uprava za hitne slučajeve Oklanda objavila je na Tviteru da su severni, severozapadni i zapadni delovi grada pogođeni velikim poplavama, kao i da se očekuje pogoršanje situacije i da otvara centar za smeštaj evakuisanog stanovništva u Zapadnom Oklandu.

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju vatrogasce, policiju i pripadnike anaga bezbednosti kako spasavaju ljude iz poplavljenih domova koristeći užad i čamce.

Zbog vanredne situacije otkazan je i koncert britanskog muzičara Eltona Džona u Oklandu, na kojem se očekivalo oko 40.000 ljudi.

Video: Zimski prizori priobalja Save još su tužniji kada reka nadođe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA