≫ 

Policija će objaviti snimak napada na Tajra Nikolsa (29), advokat: "Amerika će čuti krike kojima doziva majku"

Policajci, optuženi za ubistvo mladića, pušteni su ranije iz pritvora uz kauciju

  • 2
Tyre Nichols Memfis preminuo smrt Foto: Tanjug/AP

Policija Memfisa najavila je da će danas biti objavljen snimak o napadu na 29-godišnjeg Tajra Nikolsa, Afroamerikanca koji je preminuo tri dana pošto su ga policijci zaustavili i upotrebili prekomernu silu.

Petorica sada već bivših policajaca iz Memfisa optužena su za ubistvo.

Oni su bili u pritvoru i optuženi su za ubistvo, a danas su svi pušteni uz kauciju koja je iznosila između 250.000 i 350.000 dolara ponaosob.

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills, Jr. and Justin Smith, policajci optuženi za smrt Tajra Nikolsa Foto: Tanjug/AP

Porodica i advokat najavili su u intervjuu za CNN da će danas biti objavljen snimak sa kamera koje policajci nose na opremi. Javnost još nije videla snimak, ali članovi porodica i njihovi advokati jesu. Advokat Bendžamin Kramp tvrdi da je Tajr Nikols zapomagao i plakao za majkom.

"Dozivao vas je tri puta,, vapio je za svojom majkom", rekao je Kramp Tajrovoj majci Rauvon Vels tokom intervjua.

Advokat je rekao je da će javnost čuti poslednje reči koje je Tajr izgovorio.

"Poslednje reči koje će Amerika čuti su krici za majkom koji paraju srce. Snimak traje više od sat vremena", rekao je advokat.

Tajrova majka Rauvon Vels i njegov očuh Rodni Vels rekli su za CNN da su im policajci najpre rekli da je on uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Policajci su joj rekli da su mu stavili lisice, udarili ga pendrekom i odvezli ga u bolnicu, ali joj nije bilo dozvoljeno da ode da ga vidi jer je, navodno, bio uhapšen, ispričala je ona.

Nekoliko sati kasnije, pozvali su je iz bolnice i pitali gde je i rekli su joj da Tajer ima zastoj srca i da mu bubrezi otkazuju.

Rekla je da je njen sin "već preminuo" kada su ona i suprug stigli u bolnicu.

"Prebili su ga na smrt. Imao je modrice po telu. Glava mu je bila natečena kao lubenica. Vrat mu je pucao od otoka - slomili su mu vrat. Čak i da je preživeo bio bi kao biljka", rekla je ona.

Očekuju se i protesti

Šefica policije u Memfisu Serelin Dejvis rekla je da će snimak biti objavljen u četiri dela na jutjub kanalu.

"Video je podeljen na četiri različita segmenta" koja su u vezi sa incidentom, rekla je ona za CNN.

Ona je rekla da je napad gnusan, bezobziran i nehuman. "Osim što vodim policiju, ja sam građanka ove zajednice koju delimo", navela je.

Građani Memfisa nestrpljivo očekuju snimak zločina, a u najavi su i protesti.

Oglasio se i predsednik Džozef Bajden koji je apelovao da protesti budu mirni.

"Pridružujem se Tajrovoj porodici u pozivu na mirne proteste. Ogorčenje je razumljivo, ali nasilje nikada nije prihvatljivo", rekao je Bajden.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA