≫ 

Lukašenko: "Ako je našoj ruskoj braći potrebna pomoć, spremni smo"

Lukašenko, bliski Putinov saveznik, posetio je južnoafričku državu kako bi učvrstio ekonomske i političke veze Belorusije i Zimbabvea

  • 21
Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je njegova zemlja "već spremna" ponuditi više pomoći Rusiji u njenom ratu protiv Ukrajine. Govoreći tokom državne posete Zimbabveu, savezniku Rusije, Lukašenko je naglasio da Rusiji trenutno nije potrebna "nikakva pomoć".

- Ako je našoj ruskoj braći potrebna pomoć, uvek smo spremni ponuditi takvu pomoć - rekao je Lukašenko ne precizirajući pritom šta će ta pomoć da obuhvata, prenosi Index.

Lukašenko, bliski Putinov saveznik, posetio je južnoafričku državu kako bi učvrstio ekonomske i političke veze Belorusije i Zimbabvea.

Dve zemlje blisko sarađuju, posebno u poljoprivredi, a Lukašenko je Zimbabveu ponudio više traktora, kombajna i kamiona.

Zimbabve nije javno osudio Rusiju za invaziju na Ukrajinu. Rusija i Belorusija su ranije ovog meseca učestvovale u zajedničkim vojnim vežbama na beloruskoj teritoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    31. januar 2023 | 21:23

    Tako treba...udri fasiste

  • Super Brundo

    31. januar 2023 | 21:37

    Ukrajinci traze da im se da 200 lovaca F16.Znaju li oni sta je 200 lovaca?To je manje-vise 15 eskadrila.Rusi nisu protiv toga da sto vise NATO naoruzanja dodje u Ukrajinu jer tu mogu da ga uniste.Ono sto zarobe, kao francuske Cezar haubice, salju u Rusiju da prouce inzinjeri.

  • Boža zemunac

    31. januar 2023 | 22:48

    ŽIV BIO LUKAŠENKO. UDRI PO NACISTIMA DO KONAČNE POBEDE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA