Vreme čitanja: oko 1 min.

Amsterdam zabranjuje marihuanu u Četvrti crvenih fenjera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doneta je i odluka da restorani i barovi u Četvrti crvenih fenjera petkom i subotom mogu da rade maksimalno do 2 sata ujutru

  • 0
Amsterdam, Ulica crvenih fenjera Pixabay.com

Gradsko veće Amsterdama donelo je odluku o zabrani pušenja marihuane u čuvenoj četvrti De Valen, poznatijoj pod imenom Četvrt crvenih fenjera, a novi zakon će stupiti na snagu sredinom maja.

Čelnici grada uvode i druga ograničenja vezana za noćni život , a cilj je poboljšanje životnih uslova građana koji se već dugo žale na ponašanje turista, javlja Bi-Bi-Si a prenosi Tanjug.

Prema novom zakonu, restorani i barovi u Četvrti crvenih fenjera će petkom i subotom moći da rade maksimalno do dva sata ujutru.

Novi posetioci neće moći da uđu u De Valen posle jedan ujutru, a seksualne radnici i radnice će moći da pružaju svoje usluge samo do tri sata ujutru. Amsterdam će uz nove zakone na proleće pokrenuti i posebnu kampanju usmerenu na turiste, koji u glavni grad Holandije dolaze zbog droga, alkohola i seksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA