≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruske trudnice masovno odlaze u Argentinu: Hiljade njih se tamo porodilo, sad im je otkriven plan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Državljani Rusije mogu da uđu u Argentinu bez vize. Deca rođena u toj zemlji automatski dobijaju argentinsko državljanstvo, a njihovim roditeljima je taj proces ubrzan

  • 1

Argentinski zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog velikog broja trudnih Ruskinja koje su nedavno ušle u zemlju da bi njihova deca automatski dobila državljanstvo Argentine, što olakšava proces sticanja državljanstva za roditelje.

Šefica odeljenja za migracije Argentine Florensia Karinjano izjavila je da je ove nedelje zabranjen ulazak u zemlju za šest ruskih trudnica zbog njihove lažne tvrdnje da u Argentinu dolaze zbog turizma, prenosi AP.

Ruskinjama je na kraju dozvoljen privremeni ulazak u zemlju, a ovaj slučaj je skrenuo pažnju na fenomen ruskih trudnica koje ulaze u Argentinu da bi se tu porodile.

Karinjano je saopštila da je prošle godine ukupno 21.757 državljana Rusije ušlo u Argentinu, a od tog broja su oko 10.500 bile trudne žene.

"U poslednja tri meseca je u Argentinu ušlo 5.819 trudnica," dodala je Karinjano.

Argentinske vlasti sada sprovode istragu da bi saznale da li iza ove navale ruskih trudnica stoji neka zločinačka organizacija.

Državljani Rusije mogu da uđu u Argentinu bez vize. Deca rođena u toj zemlji automatski dobijaju argentinsko državljanstvo, a njihovim roditeljima je taj proces ubrzan.

Strance na traženje državljanstva Argentine privlači besplatna zdravstvena zaštita, kao i pasoš sa kojim je moguće putovati u 171 zemlju sveta bez vize.

"Problem je što ovi ljudi dođu u Argentinu, pa odu iz zemlje i ne vraćaju se, ali napuste zemlju sa argentinskim pasošem," rekla je Karinjano.

Početkom decembra su u Sloveniji uhapšena dvojica navodnih špijuna ruskog porekla, od kojih je jedan imao argentinski pasoš, što je izazvalo zabrinutost Buenos Airesa.

Karinjano je pozvala na strožiju proveru izdavanja pasoša Argentine, dodavši da u suprotnom "druge zemlje više neće imati poverenja u argentinske putne isprave."

Video: Bivši teniser pokazuje kako vežba da dronom baca bombe na ratištu u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA