≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak zemljotresa s kamere u prodavnici: Zatrese, pa utihne, a onda kreće horor, snažna buka, sve pada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamere u prodavnici u Kahramanmarašu zabeležile su kako nameštaj počinje da se ljulja u prostoriji, a potom sa polica i zidova padaju stvari dok saksija sa cvećem "skakuće" po podu

  • 2

Kamere unutar jednog objekta snimile su kako je izgledao trenutak kada je počeo drugi razoran zemljotres, koji je 6. februara pogodio Tursku.

Prvi jačine 7,7 stepeni zabeležen je u 4.17 časova, a drugi jačine 7,8 nešto posle 13 časova počeo je da trese već uništenu Tursku.

Kamere u prodavnici u Kahramanmarašu zabeležile su kako nameštaj počinje da se ljulja u prostoriji, a potom sa polica i zidova padaju stvari dok saksija sa cvećem "skakuće" po podu.

Podsetimo, više od 35.000 ljudi stradalo je u potresu u Turskoj i susednoj Siriji. Na terenu su i dalje spasilački timovi iz više od 70 zemalja sveta koji danonoćno već punih sedam dana tragaju za preživelima u ruševinama.

U potresu je do temelja sravnjeno više hiljada zgrada u deset turskih provincija, a iste potresne brojke stižu i iz Sirije koja je takođe razorena u ovom zemljotresu.

Video: Povici sreće spasioca vraćaju nadu: Nakon čak 160 sati zatrpan u ruševinama, čovek izvučen živ


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moreeee

    13. februar 2023 | 17:01

    Meni ovo lici ko da ih je neko izrušio.Nemoguće da ide ceo noz ugrada do jedne podjednako sravnjene a pored njih maltene neostećene!Pa nije ovo prvi zemljotres velikih razmera pa da nikada nismo vifeli kako izgleda razaranje!Mozda su ove zgrade bile slabijeg kvaliteta ali nas toliko da sve podjednako budu lose i sruse se dovtemelja dok druge ostaju netaknute??Teško.Ispitaće se ovo kad tad i utvrdiče se ko je i kako izazvao ovo razaranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA