≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija zahvaljujući TV emisiji posle 35 godina rešila slučaj Petrinog ubistva: Uhapšen osumnjičeni muškarac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napredak u rešavanju slučaja došao je samo nekoliko sedmica nekon što je emitovana televizijska emisija koja se bavi nerešenim slučajevima u Nemačkoj pod nazivom "Nerešeni slučajevi broj XY"

  • 0

Policija u Kelnu uhapsila je 56-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je ubio 24-godišnju devojku Petru Nol 1988. godine.

To je poslednji u nizu slučajeva koji je rešen nakon što je prikazan u jednoj kriminalističkoj emisiji.

Nemačka policija uhapsila je 56-godišnjeg muškarca u Kelnu koji se dovodi u vezu sa ubistvom devojke tokom karnevalskih svečanosti u starom gradu Altstadtu 35 godina nakon počinjenog zločina, prenosi DW.

Napredak u rešavanju slučaja došao je samo nekoliko sedmica nekon što je emitovana televizijska emisija koja se bavi nerešenim slučajevima u Nemačkoj pod nazivom "Nerešeni slučajevi broj XY".

Istražitelji su ušli u trag osumnjičenom zahvaljujući izveštaju svedoka tokom kriminalističke emisije, pa je slučaj ponovno otvoren 2022. godine, nakon što su specijalni istražitelji izvršili novu DNK analizu i počeli da tragaju za informacijama.

Ovo je navelo istražitelje da ponovno istraže okolnosti ubistva 24-godišnje Petre Nol.

"Kombinacija DNK analize koju je izvršilo istražni rad Uprave kriminalističke policije Kelna i informacije koje su date nakon emisije dovele su do toga da se 56-godišnji muškarac tretira kao osumnjičeni", saopštila je policija.

Kriminalistička emisija "Aktenzeichen XY" se emituje jednom mesečno na javnom servisu ZDF, a prikazuje se od 1967. godine.

Video: Rekonstrukcija misterioznog nestanka beograđanke Ane Volš u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA