Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola je nestala pre tačno tri nedelje: Sada britanski MUP traži objašnjenje lokalne policije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lokalna policija na meti kritika zbog otkrivanja detalja iz ličnog života nestale Nikole

  • 0

Pre tačno tri nedelje nestala je Engleskinja Nikola Bali, a lokalna policija koja vodi slučaj, našla se ne samo pod pritiskom javnosti, već i pod lupom Ministarstva pravde Velike Britanije zbog iznošenja detalja iz privatnog života nestale Engleskinje.

Lokalna policija u sredu pre podne izašla u javnost sa informacijama kojima raspolaže, navodeći da su došli i do nekih informacija lične prirode zbog kojih veruju da je postojao veliki rizik da Nikola nestane, da bi kasnije saopštila da se nestala majka suočila sa "značajnim problemima sa alkoholom" izazvanim "borbom sa menopauzom". Zbog toga se našla na meti kritika javnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je sada "objašnjenje" od policije zbog odluke da otkrije detalje iz ličnog života Nikole Bali.

Izvor blizak ministarki Sueli Breverman rekao je da ona "izrazila zabrinutost" zbog toga što je policija u Lankaširu iznela podatke iz privatnog života ove nestale majke dvoje dece, uključujući i informaciju da je imala "velike probleme sa alkoholom" koji su se pojavili prethodnih meseci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je redovno informisano o situaciji i da je juče dobilo objašnjenje "zašto su u ovoj fazi istrage izneti lični detalji o Nikoli".

Policija Lankašira je takođe Nezavisnoj komisiji za kontrolu rada prenela informacije o kontaktu policajaca sa Nikolom pre njenog nestanka 27. januara. Policija je otkrila da su bili u kući Nikole nekoliko nedelja pre nego što je nestala kako bi je proverili.

Do intervencije Ministartva unutrašnjih poslova dolazi pošto je Nikolina porodica zamolila javnost da prekine sa mučnim spekulacijama i glasinama o njenom privatnom životu. Takođe su govorili o "značajnim nuspojavama" koje je imala usled menopauze.

U saopštenju porodice kaže se da policija "zna istinu o Niki".

Kažu i da je Niki patila od "moždane magle i neurednog sna" i da je prestala da uzima lekove za regulisanje poremećaja hormona jer su joj navodno izazivali glavobolju.

Nikola je poslednji put viđena u 9.10 sati 27. januara dok je šetala uobičajenom rutom sa psom pored reke.

Njen telefon, i dalje ulogovan u poziv na poslu, pronađen je oko 20 minuta kasnije na klupi, dok je njen pas lutao okolo.

Otkako je nestala, veliko interesovanje javnosti i medija rezultiralo je, kako je policija opisala, "lažnim informacijama, optužbama i glasinama".

Policija za sada nije pronašla više tragova.

Video: Rekonstrukcija misterioznog nestanka beograđanke Ane Volš u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA