Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je studentkinja (19) koju je ubio dečko: Univerzitet porodici ponudio 5 miliona dolara da se nagode

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trpela nasilje, drogirana do smrti. Pronađena trećeg dana od nestanka

  • 0
Zhifan Dong Foto: Porodična arhiva

Porodici studentkinje za koju zvaničnici kažu da ju je ubio njen dečko dodeljeno je 5 miliona dolara u nagodbi sa Univerzitetom Juta.

Haoju Vang je 11. februara 2022. ubrizgao smrtonosnu dozu heroina i fentanila 19-godišnjojm Žifan Dong, studentu iz Kine, navodi se u julskom saopštenju Univerziteta Juta.

Vang (26), za koga su novinske kuće objavile da je takođe bio međunarodni student na Univerzitetu Juta, optužen je za ubistvo prvog stepena, saopštio je univerzitet.

Advokat koji zastupa Vanga ranije se izjasnio da njegov klijent nije kriv, javio je NBC News.

Advokat je agenciji u julu rekao da su spremni pred sudijom da pobiju ove optužbe, kao i da poste zdravstveni problemi "koji se tiču svih uključenih u ovaj slučaj koji će treba rešiti pre suđenja".

U sporazumu o nagodbi postignutoj sa porodicom nastradale Dong, univerzitet je priznao "nedostatke u odgovoru svog tima za stanovanje i stambeno obrazovanje na složenu situaciju" koja je dovela do njene smrti.

"Nastavljamo da oplakujemo smrt Žifan Donga", rekao je predsednik univerziteta Tejlor Rendal u izjavi.

"Današnje poravnanje pokazuje našu ozbiljnost u odavanju počasti studentkinji, čime ponovo potvrđujemo našu posvećenost radu na rešavanju svih problema bezbednosti učenika."

Protiv univerziteta nije podneta žalba, ali advokati koji zastupaju porodicu studentkinje Dong rekli su da nagodba predstavlja korak ka pravdi.

"Oni se iskreno nadaju da će sećanje na nju inspirisati druge da pomognu u sprečavanju nasilja intimnih partnera i spasavanju života u kampusu i u drugim zajednicama", naveo je advokat porodice.

Detalji smrtnog slučaja

Studentkinja Žifan Dong pronađena je mrtva u hotelu u Solt Lejk Sitiju 11. februara 2022, piše The Salt Lake Tribuneu.

Vang, koga su identifikovali kao njenog dečka, poslao je e-poštu zaposlenom na Univerzitetu u Juti rekavši da on i Dong planiraju da koriste drogu kako bi "izveli bezbolnu smrt" i da će biti mrtvi pre nego što ih bilo ko pronađe, navodi agencija.

Zhifan Dong Žifan Dong / Foto: Porodična arhiva

Vang je kasnije rekao policiji da je drogu kupio za bitkoine, da su se drogirali, a da je ona zatim prestala da "reaguje", navode strani mediji.

Rekao je da je primetio da ima problema sa disanjem i da joj je ubrizgao heroin sa "namerom da je ubije i olakša joj patnje", preneo je ABC4, pozivajući se na sudske zapise.

Sa Univerziteta navode i da možda nisu bili pravovremeno obavešteni o partnerskom nasilju između njih dvoje. Policija Solt Lejk Sitija ranije je hapsila Vanga 12. januara, nakon što su rekli da je udario devojku u glavu tokom svađe, navodi univerzitet.

Njen nestanak je prijavljen 8. februara, a policija ju je pronašla mrtvu u hotelu 11. februara.

Video: Ovo je mesto gde je u frižideru pronađeno telo manekenke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA