Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je muškarac kog je pojela ajkula: Njegov polupani kvad nađen na plaži, kaciga podeljena na dva dela

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvojica ribara prijavila su policiji da su u ajkuli pronašli ljudske ostatke i odneli ih policiji u nedelju. Porodica nestalog Dijega je prepoznala tetovažu na podlaktici, što je omogućilo njegovu identifikaciju

  • 3
Diego Barría, Foto: Facebook

Dijego Barija (32) nestao je 18. februara, a njegov kvad ATV koji je vozio pronađen je uništen na plaži u južnoj Argentini. Pretraga područja nije dala nijedan trag o tome gde se nalazi, a onda su osam dana kasnije ribari pronašli ljudske ostatke u ajkuli koju su uhvatili.

Dvojica ribara prijavila su policiji da su u ajkuli pronašli ljudske ostatke i odneli ih policiji u nedelju. Porodica nestalog Dijega je prepoznala tetovažu na podlaktici, što je omogućilo njegovu identifikaciju. Pravosudni sistem sada pokušava da razjasni šta se dogodilo.

Dijego, otac troje dece, poslednji put je viđen malo pre ponoći 18. februara, kada se vraćao kući svojim kvadom. Na putu se zaustavio da pozdravi svoje prijatelje ribare i rekao ženi da će se vratiti malo kasnije.

Međutim, kući se nije vratio ni te ni sledeće noći. Nije odgovorao na pozive ili poruke. Nakon što se dva dana nisu čuli sa njim, porodica je rešila da prijavi njegov nestanak.

Istražitelji su počeli da pretražuju područje u kojem se izgubio i posle 40 sati locirali su njegov uništen kvad i malo dalje njegovu kacigu, koja je bila podeljena na dva dela. Međutim, njegovo telo je i dalje bilo nestalo.

"Ne možemo više ovo da podnesemo, molim te javi se. Jaka sam zbog dece, ali ne znam koliko ću još dugo biti. Ne budi buntovan, daj nam neki znak", napisala je njegova žena Virdžinija Bruger na Fejsbuku par dana pre otkrića ribara.

Ribari su ispričali da su u nedelju uhvatili tri ajkule, dugačke oko 1,5 metara. Kada su otvorili životinju da joj uklone creva, pronašli su kožu, salo i ljudsko meso. Ostaci su odgovarali podlaktici, a tetovaža zelene i crvene ruže je još uvek bila prepoznatljiva.

Ti detalji su omogućili njegovoj porodici da identifikuje Dijega, iako policija kaže da će biti urađen i DNK test.


"Mi i tužilaštvo to moramo da sprovedemo naučno", rekao je policijski nadzornik Kristijan Ansaldo lokalnim medijima.

Ansaldo je dodao da se potraga za još posmrtnih ostataka nastavlja u vodi i na kopnu uz pomoć ronilaca i pasa. Nadaju se da će otkriti zašto je Barija ušao u vodu i kako je moguće da ga je pojela ajkula.

"Jedna od najjačih hipoteza je da se Barija sudario sa stenom (dok je vozio ATV) i da je njegovo telo odnelo more, ali ćemo sve moguće hipoteze da obradimo sa dokazima pronađenim na licu mesta. Vozilo će biti analizirano kako bi se utvrdilo kako je došlo do nesreće, jer je vozilo pronađeno dalje prema obali, ali su ga talasi mogli pomeriti", dodao je on.

Video: Posle napada ajkule plaže u Hurgadi opet otvorene za kupače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA